marți, 23 februarie 2010

Aratati ca voi Il cunoasteti pe Dumnezeu, iubindu-va si unindu-va intre voi.

"Eu in ei si Tu in Mine. Pentru ca ei sa fie in chip desavarsit una, ca sa te cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis. Si ca i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine" (Ioan 17, 23)

".... Hristos Se roaga ca El sa fie desavarist una cu ei, iar ei desavarist una intre ei, pentru ca lumea sa-l cunoasca pe El, si sa-i recunoasca pe ei. Pentru ca, ceea ce facuse lucrarea lui Hristos in ucenicii Lui, aceea trebuia sa faca si lucrarea ucenicilor Sai in toata lumea......

Scumpii mei fratii, doriti voi oare ca lumea sa-L cunoasca pe Hristos? Slava vesnica numelui Sau Sfant! Acesta este, desigur un lucru de mare lauda! Dar nu-i de-ajuns numai aceasta dorinta singura. Gandul si voia lui Dumnezeu sunt, desigur, ca lumea sa-l cunoasca pe Hristos, dar viata vesnica inca nu sta numai in a crede in Hristos, ci sta mai ales in a-L cunoaste pe El, iar aceasta este cu totul altceva.
De crezut in Hristos, cred atat de multi oameni! Cred, mai mult sau mai putin, toti oamenii. Dar de cunoscut, Il cunosc numai atat de putini si atat de putin. Caci, de la credinta incepatoare a inimii si pana la cunoasterea patrunzatoare a intelegerii, este un drum adeseori atat de lung si de greu incat multe suflete nu-l mai fac niciodata.......

De fapt - a spune ca suntem in Hristos si ca Il cunoastem pe El, dar a nu fi una cu fratii si cu Lucrarea in care ne-a chemat Dumnezeu - este o nepotrivire, este o minciuna, este o inselare. Credem ca se inseala amar cei care traiesc in felul acesta, pentru ca a fi una cu Hristos in chip desavarsit si adevarat inseamna tot asa de limpede a cauta cu tot sufletul sa fi una si cu fratii. Cum poate iubii cineva pe Dumnezeu, pe care nu-L vede, cand nu poate iubii pe fratii lui care sunt reprezentarea Lui vazuta
( 1 Ioan 4, 20-21)? Cum poate zice unul ca el sta in Hristos, cand nu poate sta intre fratii sai? Cum poate acesta sa-si inchipuie ca are partasie desavarsita cu Hristos, cand nu poate avea nici o partasie, nici o apropiere si nici o iubire cu fartii?
Sa nu se insele nimeni: cine nu asculta de fratii, cine nu are stransa partasie si unitate cu fratii este un mincinos, si nu un adevarat lucrator duhovnicesc. Oricine n-are legatura cu fratii nu poate avea nici cu Hristos.

O fratii mei si surorile mele, pentru ca lumea sa-l cunoasca pe Hristos, aratati-i ca voi Il cunoasteti, iubindu-va si unindu-va intre voi.
Pentru ca lumea sa doreasca sa-L urmeze pe Hristos, aratati-i ca voi Il urmati, iubindu-va si unindu-va intre voi.
Pentru ca luma sa ajunga la trairea in Hristos, aratati-i ca voi ati ajuns, iubindu-va si unindu-va intre voi.
Iar in aceasta iubire si unire intre voi se va vedea prin eforturile si prin dorinta, prin rabdarea si prin concesiile pe care fiecare dintre voi vi le veti face cu totii, unii altora, in dragoste, spre a ajunge in fata lumii in chip desavarsit una fiecare cu fiecare si toti cu toti. Atunci lumea Il va cunoaste pe Hristos.
Si va va recunoaste si pe voi ca sunteti cu adevarat ucenicii Lui...."

- citat din "HRISTOS MIJLOCITORUL NOSTRU",
pg.128 - 131, meditati la Sf. Evanghelie dupa Ioan cap. 17,
de fr. Traian Dorz -

Niciun comentariu: