joi, 6 mai 2010

„Oferta sfârşitului lumii”


De câteva zile, povestea cineva cum îşi luase o maşină de la o firmă din Italia la ofertă: „Oferta sfârşitului lumii”, zicea el. Nu înţelegeam ce vrea să zică cu aceasta şi l-am rugat să-mi explice şi mie ce-nseamnă asta: „Oferta sfârşitului lumii”. Patronul firmei, a început el să-mi explice, făcea reclamă clienţilor că au ocazia să ia o maşină de lux la un preţ destul de convenabil, pentru că – aşa după cum se ştie – în anul 2012 va fi sfârşitul lumii. Aşa că ne-am gândit, zicea patronul, să facem reducere la unele maşini de lux, ca şi omul mai de rând să se poată bucura măcar de aceşti doi ani de viaţă care-au mai rămas până la sfârşitul lumii.

Am rămas de-a dreptul uluit la aceasta. Parcă nu-ţi vine să crezi câte mai poate inventa diavolul prin bieţii oameni. Se foloseşte vrăjmaşul de toate metodele, numai să-nşele omenirea. Face satan afaceri pe baza sfârşitului lumii. Aduce oferte de tot felul, ca omul să nu se mai gândească la suflet, ci la hoitul acesta de trup. Trupul trebuie să se bucure de toate, zice diavolul.

Într-adevăr, trăim o vreme în care multă omenire este ameţită de cap şi nu mai ştie care este adevărul, care este adevărata bucurie, adevărata fericire a vieţii. Venirea Domnului poate fi nu în 2012, ci în noaptea asta sau mâine, sau săptămâna asta. Nimeni nu poate şti acea clipă: nici Fiul, nici îngerii din ceruri, ci numai Tatăl cel Ceresc. Trebuie să fim pregătiţi în fiecare clipă. Sfârşitul vieţii noastre este şi sfârşitul lumii pentru noi. Odată cu plecarea noastră din această lume, lumea pentru noi a luat sfârşit.

Iar Ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui. Deci dacă toate acestea se vor desfiinţa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblaţi întru viaţă sfântă şi în cucernicie, aşteptând şi grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi! Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, ceruri noi şi pământ nou, în care locuieşte dreptatea. Pentru aceea, iubiţilor, aşteptând acestea, sârguiţi-vă să fiţi aflaţi de El în pace, fără prihană şi fără vină (II Ptr 3, 10-14). Cum aşteptăm noi Venirea Domnului, în această lume debusolată?

Acum, unii oameni cred că au ajuns să cunoască totul. Deschizând internetul, îţi apare o fereastră prin care eşti invitat să dai clic să afli ziua morţii tale. Altă ticăloşie inventată de om. Cine eşti tu, omule, să ştii şi data morţii şi data venirii Fiului lui Dumnezeu pe norii Cerului? Cine poţi fi, decât un profet mincinos!...

Iubiţi cititori, nu vă lăsaţi înşelaţi de orice duh. Nu credeţi tot ce se scoate pe tarabele acestei lumi. Sunt multe blasfemii aduse la adresa lui Dumnezeu.

De vreun an în urmă, povestea cineva că, fiind secetă mare, preotul satului s-a hotărât ca, împreună cu credincioşii, să iasă la câmp, să facă rugăciuni pentru ploaie. Trecând convoiul prin sat, unii din credincioşi mai chemau şi pe cei care stăteau pe la porţi să se alăture şi să meargă la câmp pentru rugăciune. La această chemare, unul din cei ce stăteau la poartă a răspuns: „Ce vă tot trudiţi voi cu rugăciuni? N-aţi auzit că s-a spus la televizor că nu va ploua până peste două luni? Mergeţi voi şi cu preotul şi vă rugaţi dacă n-aveţi ce face! Eu cred ce-a spus la televizor! N-are rost să pierd vremea…”

Deci multă lume a ajuns să fie dirijată prin internet, televizor şi alte mijloace mass-media de duhul lui Antihrist.

Iubiţi cititori, să facem toate eforturile de a folosi în rugăciune şi în cercetarea Sfintei Scripturi timpul irosit fără rost în faţa televizorului sau al internetului. Să lăsăm ofertele lumii!…

Singura ofertă valabilă pentru toate veacurile şi pentru întreaga suflare omenească este aceea de la Apocalipsa 22, 17: „Şi Duhul şi mireasa zic: Vino! Şi cel ce aude să zică: Vino!... Şi cel însetat să vină, cel ce doreşte să ia în dar apa vieţii”. Pentru această ofertă, de a lua în dar apa Vieţii, s-a plătit preţul cel unic al Fiului lui Dumnezeu pe Crucea Golgotei. Vino şi tu, dragă suflete, şi prinde această „ofertă”.

Ia această apă a Vieţii în dar!

„Şi iată, vin curând…” – ne zice Domnul Iisus (Apoc 22, 7).


Costel ROTARU

Publicat în săptămânalul duhovnicesc al Oastei Domnului

"Iisus Biruitorul" XXI, nr. 18 (734) 26 APRILIE - 2 MAI 2010


Un comentariu:

Miriam spunea...

Sugestiv titlul acesta!
Am citit şi am zâmbit amar. Lumea e într-o derută, şi chiar respingere, totală.
Citeam în cartea fr Traian ,,Semănaţi Cuvântul Sfânt", unde ne spunea să spunem oricui ne iese în cale despre Hristos. Dacă toţi creştinii ar fi făcut aşa, sau măcar noi, sau măcar eu, ar fi fost mult mai multă lumină în lumea...

Privesc cu drag spre numele semnatarului articolului şi îmi amintesc cu drag de anii 1984-1986 de frumoasele părtăşii din cartierul nostru :)
Mărturisesc că la finalul articolului am avut sentimentul că citesc un articol al pr Iosif Trifa...are acel parfum...

Slăvit să fie Domnul!