marți, 6 octombrie 2009

Întrebări - tu cum răspunzi? ( V )




- Noi suferim pentru că merităm, dar Domnul Iisus cu ce a greşit?
Ce este crucea noastră în comparaţie cu Crucea Lui?
Să primim crucea ca pe o binecuvântare din partea lui Dumnezeu, privind mereu în Sus, plini de nădejdea bucuriei ce urmează crucii



-
"Toţi cei care ne înconjoară au nevoie de Iisus, cum au nevoie de pâinea cea zilnică, spre fiinţă.
Putem noi înţelege acum cât de mare este datoria noastră faţă de de Pâine şi faţă de Flămând, ca să-i putem apropia: pe ea de el şi pe el de Ea?
Faţă de Hristos, pe Care trebuie să-L ducem lumii, şi faţă de lume, pe care trebuie s-o ducem la Hristos?
De răspunderea veşnică pe care o avem pentru datoria aceasta, nu ne poate despovăra veşnic numeni, - numai împlinirea eu cu adevărat." (Traian Dorz - "Hristos modelul vieţii noastre")
- Se spune că exista cuvinte care plâng şi lacrimi care vorbesc, când ne-au vorbit ultima dată lacrimile?
- "Care e ultima întrebare la care n-aţi avut răspuns şi a rămas în suspans? Există vreuna?...
Inima, cu ce se ocupă ea? Bătăile ei, bătăliile inimii dumneavoastră cum au fost?...
Împotriva cui au bătut sau pentru cine au bătut? Cum au fost bătăliile inimii dumneavoastră? Le mai simţiţi? Au lăsat urme? Au lăsat cicatrice?..." ( Întrebări adresate de Marius Tucă maestrului Radu Beligan. Răspunsurile maestrului sunt aici. Voi cum răspundeţi? )
-
„Cel care vrea să-şi mîntuie sufletul îl va pierde; iar cel care-şi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. Căci ce va folosi omul dacă va dobîndi lumea toată, dar îşi va pierde sufletul său? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său (Matei 16, 25-26) ?”
-
Bogăţia, puţina ta bogăţie, banii pe care îi gestionezi, îţi aduc şi bogăţie spirituală, sau numai materială?
-
Ce talant ti-a incredintat Dumnezeu? Ce ai facut cu el?
Care este inclinatia inimii tale?
-
"Ce raspuns dat tu adevarului si iubirii lui Hristos cand te mustra sau te indeamna? Ce raspuns dai fratilor, parintilor, vrajmasilor si strainilor care au sa-ti mustre un pacat sau sa-ti ceara o datorie? Raspunsul tau este caracterul tau. Si soarta ta va fi urmarea acestui rspuns!
(Traian Dorz)

-
”Dragostea nu cauta ale sale” – Ce-i asta? Dar ale cui sa le caute? Ale aproapelui tau. Care aproape? Unul vrea sa mearga la forbal altul vrea sa mearga la bar, altul vrea sa mearga la peste. Pe care dintre acestia trebuie sa-l urmez si sa-l satisfac?" (A iubi inseamna a ierta – Parintele Savatie Bastovoi, Ed. Cathisma Bucuresti 2006, pg. 67 )

Întrebări - tu cum răspunzi?...

Întrebări - tu cum răspunzi? ( II )

Întrebări - tu cum răspunzi? ( III )

Întrebări - tu cum răspunzi? ( IV)

3 comentarii:

Fr.Dorin din Caracal spunea...

SLAVIT SA FIE DOMNUL!Despre suferinta se pot spune multe ,de ce a suferit Domnul Hristos?din marea Lui dragoste pentru neamul omenesc.De ce suferim noi?tot din dragostea Lui Hristos fata de noi pentru ca prin suferinta El vrea sa ne curatim de toata zgura pacatului si sa ne daruiasca CERUL.Suferinta este o forta de perfectionare care ne apropie de Dumnezeu.Sa suferi in tacere este unica lectie pe care trebuie s-o invatam in aceasta viata[V.Gogh] Suferinta nu este un rau,este consecinta si aproape leacul raului[E.Levi]Nu e important sa stim de unde vine suferinta ,ci sa stim cum sa o primim fara sa ne revoltam[Sf.Marcu Ascetul]Daca trebuie sa suferim sa nu suferim zadarnic adica sa folosim suferinta spre binele nostru,suferinta are sens pentru fiecare dintre noi.De fapt cel ce intelege suferinta si stie cum s-o suporte nu mai sufera[Pr Arsenie Boca]Rabdarea suferintei sporeste in noi rugaciune[Pr Cleopa] Crucea grea si-ai suferintei spini, Poarta-le prin lumea de amar. Ti le va schimba IISUS, Cu salbe si margaritar.[Fr Traian Dorz]

Fr Dorin spunea...

CRUCEA NOASTRA IN COMPARATIE CU CRUCEA LUI HRISTOS? Iara mie sa nu-mi fie a ma lauda decat in crucea Domnului nostru Iisus Hristos[Galateni6,14]Cuvintele acestea rostite de Sf Ap Pavel constient fiind ca purtarea si asumarea crucii inseamna tot felul de suferinta,stramtorare,umilinta,tre-buie sa fie pentru fiecare dintre noi un ghid vrednic de urmat.Toti oameni Lui Dumnezeu cu o viata duhovniceasca inalta inteleg cu adevarat semnificatia Crucii purtata cu demnitate.Domnul Hristos a plinit mantuirea noastra prin moartea pe Cruce,El ne-a impacat cu Dumnezeu prin Cruce si tot prin Cruce a pogorat la noi darurile Harului Sau si toate binecuvantarile Cerului.Deci prin Cruce s-au facut toate ,de aceea si noi prin purtarea crucii unita cu Crucea Lui Hristos cistigam Cerul.Crucile personale ale fiecaruia sunt la fel de necesare pe cat este Crucea Lui Hristos.Nu vom intalni niciodata un mantuit fara sa fi fost mai intai un purtator de Cruce.Vrem sa ne fie bine sa lasam mangaierile amagitoare ale acestei lumii si sa pornim pe drumul Crucii si al Pocaintei,sa ne mistuim in focul rastignirii de sine,calindu-ne cu lacrimile frangeri inimii si sa devenim aur pretios iar la timpul potrivit vom fi luati de Stapanul Ceresc in Ceruri pentru infrumusetarea prealinistitelor Lui Locasuri[Sf Teofan Zavoratul]

Fr Dorin spunea...

DESPRE DRAGOSTE . -Iubirea nu e doar un zambet,nu e doar o floare,iubirea e un suflet ranit si apoi vindecat de altul. -Fericirea nu inseamna sa ai ceea ce doresti ci sa doresti ceea ce ai. -Masura vietii omului nu este in functie de timp,ci de buna ei folosire.Doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita. -Invatati sa lasati sa infloreasca pe chipul vostru un zambet este darul cel mai mare pe care-l puteti oferi aproapelu,este darul pe care-l oferiti intreguluiUnivers. -Fara IUBIRE nu exista viata!IUBITI-VA si alungati negura acesta ce ne sugruma in fiecare clipa ,nu dispretui niciodata lucrurile mici ,o lumanare poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele ;sa lumineze ......noaptea![Emanuel Swdenborg] -Opusul dragostei nu este ura ci este indiferenta[Elie Weise] -Adevarati ucenici ai Lui Hristos sunt cunoscuti dupa IUBIRE [Sf Ioan Teologul] -Credinta face totul posibil,dragostea face totul usor[Honore de Balzac] IUBIREA-I,,PLINIREA LEGII'',IUBIREA-I MANTUIRE NEGRESITA.