vineri, 13 noiembrie 2009

Gheorghe Dinică, rămas bun şi-o strângere de mână!

"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)



"Gheorghe Dinică a fost dăruit cu harul profesiei... Acum a ales nemărginirea, va fi întâmpinat de colegi ca Amza, Tapalagă, Ştefan Iordache. Toţi suntem din ce sunt visele făcute. Iar cercul strâmt al vieţii noastre e înconjurat de somn. Somn uşor, Gigi Dinică!" (Marin Moraru)

2 comentarii:

George spunea...

Felicitari Sorin, pentru aceasta postare...citatul ales din Biblie vobeste foarte bine despre ce fel de persoana esti.

Gheorghe Dinica a fost unul dintre marii actori romani de teatru si film, cu o bogata cariera si un numar impresionant de premii.

Considerat unul dintre cei mai mari actori romani, Dinica a debutat ca actor in filmul "Strainul" in anul 1963 si a jucat in peste 60 de filme, printre care "Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", "Comoara din Vadul Vechi", "Procesul alb", "Prea mic pentru un razboi atat de mare", "Nu filmam sa ne amuzam", seria aventurilor comisarului Moldovan, dar si in piese de teatru precum "Tache, Ianke si Cadar", sau "In numele trandafirului".

Multi l-au asemuit cu actorul american Robert de Niro, comparatie de care Gheorghe Dinica nu s-a declarat prea incantat: "Ce legatura are Robert de Niro cu mine? Eu am studiat si jucat in Romania".

George spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!