marți, 27 octombrie 2009

Meditatii la Cuvantul lui Dumnezeu



Cuvantul cel minunat al lui Dumnezeu este oglinda in care daca ne privim sincer ne vedem asa cum suntem, este poarta spre Dumnezeu, iar meditatia la Cuvantul lui Dumnezeu, este ca o alee spre incaperi pline de comori.

Va invit sa cititi si sa meditati la versetele propuse de Mariana, in fiecare zi de Luni, pe blogul „Psalm de dor”

Eu am trecut pe acolo si am incercat sa-mi raspund sincer intrebarilor, dupa ce am citit si am recitit versetele propuse.

In continuare vreau sa va retin atentia cu cateva ganduri pe marginea versetelor propuse de Mariana, ganduri scrise de fratele nostru drag Traian Dorz, in cartea „Hristos Inoitorul nostru” – Meditatii la Sfanta Evanghelie dupa Ioan, cap. 3:


"13. Şi nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer."

" Nimeni nu s-a suit singur, prin puterea sa, in cer, afara de Hristos, El Singur S-a suit prin puterea Sa, ducand impreuna cu El si dupa El pe toti cei care sunt ai Lui - cf. 1 Cor. 15, 20-23; Col. 1, 18 -. Si in vecii vecilor nu se va mai sui in cer nimeni afara din Hristos, ci numai daca este cineva in Hristos. Numai in Hristos va putea sa aiba oricine intrare sloboda in imparatia Lui - cf. 2 Petru 1, 11 - Daca este afar din Hristos nu poate....Dar daca esti in El, tu chiar esti in cer todeauna."


"14. Şi după cum Moise a înălţat şarpele în pustie, aşa trebuie să se înalţe Fiul Omului,"

" Sa fie inaltat Hristos in locul sarpelui prabusit pe todeauna, in inimile noastre. Macar cat a fost inaltat sarpele, trebuie sa fie inaltat acum Hristos. In noi si intre noi. Sa fie slujit Hristos, de catre noi toti, macar cu atata parte din viata, macar cu atata ravna, macar cu atata dragoste si staruinta cu cata a fost slujit si iubit sarpele!...Sa fie inaltat Hristos in lume, intre oameni, in mijlocul tuturor, macar cat s-a inaltat sarpele."

"15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică."


" O, va rugam spuneti tuturor celor care cred, ca numai daca pot crede in Numele Domnului nostru Iisus Hristos, si daca isi pun toata nadejdea in harul Sau cel sfant, si daca se impartasesc cu Trupul si Sangele Sau, si daca se pot lauda cu Crucea Lui - cf. Gal. 6, 14 - si daca se silesc sa traiasca si ei cum a trait Iisus - cf. 1 Ioan 2, 6 - numai asa, ca sfrasit al unei astfel de credinte si trairi, vor putea dobandi mantuirea sufletului lor - cf. 1 Petru 1, 9 - Orice alta credinta nu poate da si nu poate garanta mantuirea nimanui! - cf. 1 Cor. 15, 1-2 -


" 16. Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică."

"... Dar "atat de mult" este si o masura, o limita, un hotar. Atat de mult a iubit!...Mai mult de atata nu!
Cine nu va voi sa asculte de Evanghelia aceasta a Lui Dumnezeu, cine nu vrea sa-L primeasca pe Acest Iisus ca pe Singurul sau Domn si Mantuitor, cine dispretuieste bogatiile bunatatii si indelungii Lui rabdari sau cine pacatuieste cu voia dupa ce a primit cunostinta Adevarului, pangarind Sangele cu care a fost sfintit si batjocorind pe Duhul Harului - cf. Evrei 10, 26-29; 1 Petru 4, 17; Rom. 2, 4; Evrei 2, 3 - aceluia nu-i mai ramane nici o jertfa pentru pacatele lui ci numai negura unui intineric vesnic - cf.Iuda 13 -

"17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea."


"Ca sa o judece, va veni mai tarziu, dupa ce vremea chemarii va fi trecut. Dupa ce lumea va fi respins, constient, pana la capat, mantuirea care i-a adus-o El...Dragul meu, tu pentru ce mergi la adunare si la Biserica? Mergi pentru mantuirea sufletului tau sau pentru a judeca pe cei care se aduna acolo? Pentru a-i critica, a-i barfi pe cei care se aduna in Numele Domnului?...Nu uita: tu nu ai fost trimis de Dumnezeu ca sa judeci. Nicaieri si pe nimeni. Nu fi nici pricina pentru care altii sa fie judecati"


"18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu."

"Cred ca noi nu trebuie sa judecam pe nimeni niciodata. Caci daca judecam pe un suflet care crede, judecam pe unul care nu va fi judecat de Dumnezeu - cf. Ioan 5, 24; Romani 8, 33-34 – Atunci judecata noastra, venind totusi, etse o judecata nedreapta. Si stim ca oricine judeca pe nedrept va fi osandit de dumnezeu.
Daca judecam pe un suflet care nu crede, judecam pe unul care a si fost judecat si osandit. Judecandu-l si osandindu-l si noi pe deasupra, dupa ce el o data a fist judecat si osandit dupa dreptate si deplin de catre Acela care este Ne-gresit, judecata moastra vine pe deasupra si iarasi este nedreapta. Si stim ca orice judecata pe nedrept va fi osandita de Dumnezeu.
Si apoi cine esti tu ca sa judeci pe robul altui?
Este oare robul tau?
Nu-si are el stapanul sau?
Nu-i tine seama stapanul lui de faptele sale? "

2 comentarii:

disa spunea...

a citi cuvantul sfant, o preocupare care ar trebui sa devina zilnica.

Miriam spunea...

Întotdeauna ai tratat lucrurile cu maximă seriozitate, cu dăruire, cu iubire...
Sunt de aşa mare ajutor meditaţiile fratelui Traian Dorz! E bine ca întotdeauna să consultăm ce spun şi alţii cu privire la un text biblic, pentru a nu cădea în rătăcire.
Fii binecuvântat, Sorin!