duminică, 6 iunie 2010

Concursul Iubirii...iată câştigătorii

Iată că am juns să aflăm şi cine sunt câştigătorii :). Proba concursului a constat în a scrie o poveste, sau un eseu, o poezie, sau orice altceva, dar care să pornească de la imaginile date. ( pentru mai multe detalii clik pe imagine).

Au fost 8 concurenţi, creaţiile lor le puteţi citi aici.
Notarea s-a făcut astfel: pentru locul I - 3 stelute; pentru locul II - 2 steluţe; pentru locul 3 - 1 steluţă. Concurenţii vor urca pe podium în ordinea numărului de steluţe adunate.
Jurizarea s-a făcut la comentarii. Nu au putut juriza autorii creaţiilor intrate în concurs şi nu au fost luată în considerare jurizarea ascunsă în spatele anonimatului.
În fine, iată cum s-au împărţit steluţele:

  • 1 - Taina unui trandafir - autor Ina - *********
  • 3 - Petale de suflet...- autor Mariana - ***********
  • 5 - Iubirea - autor Adriana - *
  • 6 - La sfat cu mine însumi - autor Claudiu - *********
  • 7 - Inimă de piatră - autor Andreea - ***
  • 8 - Inima inflorita - autor Simina - **

Premiul I – “CUVINTE DE AUR” – de Pr. Iosif Trifa
se acordă Marianei


Premiul II – “ BIBLIA CARTEA VIEŢII “ – de Pr. Iosif Trifa

se acordă doă premii pentru că avem egalitate

- Ina şi Claudiu -


Premiul III – “CORABIA LUI NOE “ – de Pr. Iosif Trifa

se acordă lui Andreea


Aştept la comentarii adresa voastră ( nu va fi publicata pe blog) pentru a trimite prin poştă premiile

Felicitări tuturor concurenţilor
Mulţumiri celor ce au jurizat


P.S.
Claudiu a cedat premiu d-nei Elena Marin-Alexe
Mariana oferă în dar cartea primită ca premiu Siminei
Ina la rândul ei oferă cartea primită lui
Vasile Andreica



8 comentarii:

Claudiu spunea...

Multumesc de premiu.
Am bucuria de a avea aceasta carte in bibliotecă inca de anul trecut... Este o carte minunată si mi-am propus sa o cedez celul care este clasat pe locul 4. Vazand insa ca 3 concurenti erau la egalitate cu cate 2 stelute, am lasat sortii sa decida...asa ca te rog sa acorzi premiul cuvenit mie d-nei Elena Marin-Alexe, pentru creatia nr 4 - Te-am intalnit din intamplare...

Inca o data multumesc pentru premiu si sper ca d-na Elena sa-l accepte

elena marin-alexe spunea...

Claudiu, sunt foarte emotionata de gestul tau, aproape ca nu am cuvinte le potrivite sa-ti multumesc, mai ales ca eu sunt o mare cititoare si chiar nu am aceasta carte in biblioteca mea.Si mai este un motiv.Il respect pe Pr. Trifa.

Miriam spunea...

Le mulţumesc votanţilor pentru steluţele acordate Anei, fiinţa nebănuit de apropiată sufletului meu, din povestirea ,,Petale de suflet".
Am scris doar pentru că aveam ceva de spus, nu pentru premiu. Imaginile au fost aşa de frumoase şi ingenios aranjate. Tema atractivă...aşa că nu am rezistat. Nici nu m-am uitat să văd ce premii sunt. Şi am păţit şi eu ca şi Claudiu: am cartea în bibliotecă. Aşa că îi voi urma exemplul şi îi voi dărui această carte Siminei.

Dragă Simina, e darul meu pentru tine! Primeşte-l cu inima deschisă aşa cum e atunci când scrii frumoasele tale poeme!

ina spunea...

Iata-ma si pe mine cu intarziere :)Presimteam ca o sa iau un premiu :) Glumesc, desigur! A fost asa de placut sa particip la acest concurs! Mi-am placut sa vad cum apareau una cate una creatiile, care mai de care mai deosebite. Fiecare e de trei stelute, dupa parerea mea.

Apropo de cartea ce ar trebui sa o primesc...nu pot sa fac altceva decat au facut colegii mei de podium :) Am avut cartea aceasta si eu. Nu o mai am fiindcă am daruit-o. Si fiindca nu o am, vreau sa o daruiesc. Ma uit pe lista si la creatii si ma bucur mult că va merge la Vasile , daca va accepta. Sper sa o facă cu toata bucuria.

Sorin, cu adresele te ocupi tu, da?
Te felicit sincer pentru concurs!
Il asteptăm pe urmatorul :)

Miriam spunea...

Mi-au plăcut atât de mult toate creaţiile aflate aici. Le asemuiesc unui buchet mare de flori ce ne încântă prin varietate de culoare, forme şi miresme.
E de admirat că fiecare a respectat cerinţa concursului, tema dată, şi că fiecare a fost incurajat să se exprime în genul literar dorit, deşi a fost mai greu la jurizare.
Voi încercă să îmi exprim câteva gânduri faţă de fiecare creaţie.
1.,,Taina unui trandafir" m-a emoţionat mult. Versul alb e presărat, contrat regulilor :), cu rime ce îi dau un ritm de cânt, ritmul unei inimi îndrăgostite ce simt adânc şi parcă învaţă pentru prima oară să îşi dezvăluie iubirea. Felicitări, Ina!

2. Catrenul lui Vasile Andreica e o mică bijuterie. Spune tot, profund, în câteva cuvinte. Metafoerele sunt superbe: Un trandafir descuie lacătul inimii, iar inima, cu adâncimi de mare, îşi revarsă valul de iubire. Foarte frumos! Felicitări, Vasile!

3.,,Petale de suflet" e povestirea mea şi n-am ce să spun despre ea :)Doar că pe Ana o ştiu foarte bine, de parcă ar fi eu-l meu...

4. ,,Te-am intalnit din intamplare" m-a copleşit. Dragostea întruchipată de Hristos, e personajul micului text cu o densitate enormă de emoţie. Durere şi iubire, căutare şi iar câutare şi, în final regăsire...Iar semnul cuielor din palmele Iubirii e cheia prin care noi intrăm în relaţie personală cu Dumnezeu. Mi-am amintit un pic de Cântarea Cântărilor. Te felicit, Elena Marin Alexe!

Voi reveni cu câteva gânduri şi pentru următoarele 4 creaţii.

Miriam spunea...

Am revenit :)
5. ,,Iubirea". Ce idei originale şi aici! Cheia fericirii e iubirea asemănată cu o floare sensibilă, dar care se poate oferi de la inimă la inimă, protejându-le de valurile furioase ale mării, ale lumii, ale păcatului.
Felicitări, Adriana! Ai concentrat aşa de frumos ideea fericirii în câteva rânduri.

6.,,La sfat cu mine însumi"
Claudiu parcă mi-a citit sufletul.
Aduce în atenţie faptul că oamenii nu ştiu a iubi. Folosesc vorbe false, distrugând vise şi rănind pe veşnicie. Eseul este unul de tip argumentativ în care se înserează adevărurile Scripturii. Cheia e în noi, lacătul este pe dinlăuntru. Hristos e afară aşteptând să îi deschidem. Scrisoarea din final e extraordinar de emoţionantă. O port de mult în gând. Claudiu mi-a luat-o înainte cu scrierea ei :) Felicitări, Claudiu. Un trandafir, rămâne trandafir, şi nimeni nu îl aruncă, chiar dacă are ţepi :)E aşa de frumoasă flaorea încât ce mai contează restul. Şi apoi, poate că acei spini sunt cicatricile unor răni ascunse...

Mai sunt două poeme superbe. Revin.

adriana spunea...

Felicitari castigatorilor!

Acum ca s-a terminat jurizarea pot sa votez si eu:

3 stele pentru Petale de suflet...
2 stele pentru La sfat cu mine însumi
1 stea pentru Te-am intalnit din intamplare

Miriam spunea...

7. ,,Inima de piatră" e un poem foarte frumos, cu vers clasic, greu de realizat în ziua de astăzi. Povestea pe care o surprinde e cea a unei inimi de piatră şi a unui Trecător, Hristos, care o descoperă, o descuie transformând-o în trandafir. O imagine superbă! Emoţionantă! Valul de Iubire cuprinde inima transformată, născută din nou. Starea de pocăinţă în care duce versul e aşa de binefăcător sufletului meu!
Felicitări, dragă Andreea!

8. ,,Inima înflorită" e o poezie cu vers alb, o poezie modernă, cu un mesaj de dragoste pe care parcă l-a intuit Simina că o să îl dăruiesc soţului meu :) E un vers izvorât din versul inimii care iubeşte cu dăruire, inima devenită trandafir după ce iubitul e acela ce a găsit cheia potrivită. Versurile transmitfoarte mult, emoţioneză, conving şi parcă te învaţă să iubeşti. Finalul arată că a iubi înseamnă a dărui. Te felicit, Simina, pentru sensibilitatea ta, pentru versul alb care îţi aşa de bine!