miercuri, 14 octombrie 2009

RUGĂCIUNE PENTRU FIII MEI











Dă, Doamne, loc şi rost sub soare

pentru pruncii mei.

Acum sunt mari si au zburat din cuib.

Braţele mele mai poartă

amintirea nepreţuită

a greutăţii capului lor

când îmi adormeau în braţe.

Nu mai pot face nimic pentru ei,

decât să mă rog.

Fă-le loc sub soare

şi deschide-le calea împlinirii.

Nu le da destin de buruiană

Sau de ciupercă otrăvitoare.

Tu, Doamne,

care înfloreşti rochiţa-rândunicii,

şi faci să crească până şi ceapa-ciorii,

Tu, care înfloreşti toţi pomii primăvara,

Tu, care naşti curcubeul pe cer

şi galaxiile în univers,

Tu, care dai lumina,

dar şi întunericul,

Te rog, fierbinte,

aşa cum pot ruga doar mamele,

ai grijă de fii mei.

Îi las în mâinile Tale

acum când nu mai încap în braţele mele.

Fă din ei fiii Tăi,

acum când nu mai sunt numai ai mei…


12 octombrie 2009

Scrisa de LUMINIŢA ALDEA, autoarea romanelor "NISIPURI MIŞCĂTOARE" si "ACASĂ", si a volumului de versuri "SUFLETUL MEU: UN MORMÂNT DE VISE" publicate pe site-ul GLOBUSZ PUBLISHING,

3 comentarii:

florina spunea...

O rugaciune foarte frumoasa pentru cele mai nevinovate,sensibile si frumoase fiinte...Multumim de frumoasa rugaciune...Doamne ajuta!

Fr Dorin spunea...

Rugăciunea părinţilor pentru copiii lor

Atotputernice Stăpîne, Ziditorul şi Părintele nostru Cel Ceresc, care din bunătatea şi prin binecuvîntarea Ta mi-ai dăruit copii: însuţi primeşte mulţumita şi lauda inimii mele pentru acest dar; şi mă învredniceşte de harul şi ajutorul Tău ca să-mi pot îndruma copiii pe căile credinţei, ale evlaviei şi dragostei Tale, ca odată cu vîrsta să crească şi în har şi înţelepciune, şi să se învrednicească de moştenirea vieţii veşnice. Amin.
Rugăciunea părinţilor pentru copiii lor, pentru învăţătură

Dumnezeule, care eşti înţelepciunea şi bunătatea nesfîrşită, trimite-l pe Duhul adevărului asupra copilului/copiilor nostru/noştri ca să îi (le) lumineze mintea şi inima cu lumina sa. Te rugăm ca învăţătura să nu-l (-i) îndepărteze de tine, ci să fie mereu pentru el (ei) o căutare a adevărului şi o dobîndire a cunoştinţelor necesare spre a-şi împlini rolul în societate, pentru a-şi cîştiga cinstit existenţa şi pentru a-şi ajuta mai bine semenii. Amin.
Rugaciunea parintilor pentru copii

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata si, binecuvantandu-l, ai zis:cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul,- iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei, pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari in veci. Amin(din cartile de rugaciuni)
. Mare datorie avem ca si parinti sa ne rugam cu staruinta si cu dragoste pentru copii nostri caci ,,rugaciunile parintilor intaresc temeliile caselor copiilor lor''AMIN

Ana spunea...

http://jurnalulanei.blogspot.com/2009/10/din-nou-pe-podium.html
un premiu cudrag!