luni, 8 decembrie 2008

N-am timp!


Aş vrea să iubesc,
dar nu îndrăznesc...
Nu pot să gândesc;
sunt prea încărcat
de păcat
şi n-am timp
de rugă...
Sunt pe fugă.

Aş vrea să iubesc,
dar nu îndrăznesc
spre Scripturi să privesc...
Nu pot să citesc;
sunt prea ocupat,
şi n-am timp
de învăţat...
Sunt atât de stresat!

Aş vrea să iubesc,
dar nu îndrăznesc
să chem într-ajutor
un frate, un păstor,
căci n-am timp
de vorbit;
sunt prea obosit
de cât am muncit.

.....

,,-Doamne, n-am timp!"
am spus supărat,
uitând vinovat
că Tu mi l-ai dat!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Voi face un comentariu pe fugă :)
Aşa e! Timpul pare că nu ne ajunge...Dar, dar...Uneori putem concentra în clipe Veşnicia dacă îndrăznim să iubim...
Clipa are valoare când ne plângem de timp.
Cândva mă gândeam că ce bine ar fi ca ziua să aibă 48 de ore. Acum mă bucur că nu are atâtea ore. În timp lucrurile şi stările şi emoţiile se pot dilua, dar în clipe, în momente unice, putem oferi şi putem primi crâmpeie de Rai.
Pentru o vorbă bună îţi trebuie o clipă...Pentru o privire plină de bunătate îţi trebuie o clipă...Pentru un gând plin de iubire e de ajuns o clipă...

Nu te contrazic, Sorin, ci apreciez dorinţa ta de a uni clipă cu clipă pentru un timp binecuvântat de iubire către semeni.
Aşa ne-a învăţat Hristos: să dăruim cât mai mult, cât mai frumos, cât mai ca El!

Deşi ştiu poezia mai de mult timp, are aceeaşi putere de mustrare. Îmi însuşesc şi eu mustrarea şi mă ruşinez că de multe ori am zis şi eu: N-am timp!

Anonim spunea...

frumoase cuvinte...poezia e superbă, nu o ştiam....îmi place să mă joc uneori cu cuvinte, să le simt dulceaţa, puterea de a aduce bucurie, lumină în viaţa celorlalţi....
Doamne-ajută!

Sorin M. spunea...

Mulţumesc!
Pentru mine timpul are o singură direcţie, Dumnezeu.Tot pentru mine, timpul este o măsură a vedniciei sau a nevdedniciei mele pe acest pământ, a călătoriei mele spre cer şi după cum ne îndeamnă Sf. Scriptură prin Sf. Ap. Pavel : " Răscumpăraţi vremea căci zilele sunt rele ".(Efeseni 5:16), încerc prin aceste postări zilnice să mai rascumpăr dacă se mai poate, ceva din timpul meu pierdut departe de Dumnezeu, pentru că am înţeles azi, mai mult ca oricând că timpul este cel mai delicat element al vieţii noatre şi că trebuie să-l folosim cu înţeleptciune.
"Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să vă ploaie mântuire ". ( Osea 10:12). Este vremea....şi vă mulţumesc că aţi înţeles şi voi acest lucru!