luni, 16 februarie 2009

Noapte bună, scump Iisus!



Noaptea e stăpână-n vale,

Truda zilei s-a sfârşit,
Obosit m-abat din cale
Să Te-adorm, Iisus iubit.

Candela veşnic mă cheamă
Să-Ţi arăt cât Te iubesc,
Să-Ţi spun dorul fără teamă
Să mă-nchin, să-Ţi mulţumesc.

Cât e de plăcut cu Tine
Înainte Ta să-Ţi cânt!
Tu-mi eşti singurul meu bine,
Toate trec pe-acest pământ.

Prietenii curând mă lasă,
Lumea trece, toate pier.
Prietenia-Ţi credincioasă
Îmi dă viaţă îmi dă Cer.

Doamne, eu mă duc acuma,
Dar Te rog cu dor nespus:
Fii cu mine-ntotdeauna!
Noapte bună , scump Iisus.

2 comentarii:

Sorin M. spunea...

Cand am auzit prima data cantarea aceasta era prin anul '91, el era student parca la Facultatea de Comert Exterior, avea vreo 20 de ani, iar eu nu implinisem 18...eram la o nunta in loc. Rogoz,imi aduc aminte ce fericit era, ne chemase intro camera sa ne impartaseasca bucuria lui, participase la Festivalul de Muzica Populara "Maria Tanase" din Craiova si castigase parca premiul tinerilor interpreti de muzica populara.Imi aduc aminte si acum titlul melodiei: "Boii trag, brazda se-ntoarna". Eu eram in dragostea dintai,Cristian era un tanar deosebit, promitea multe, imi doream sa calc pe urmele lui...apoi a fost o vreme cand...dar sa lasam trecutul si sa privim prezentul. Dupa cativa ani, s-a inscris la Teologie,acum parintele Cristian Pomohaci a redevenit modelul spre care priveam la inceputul copilariei mele duhovnicesti...mi-e dor sa cant impreuna du dansul "Doamne esti a mea iubire "
Dumnezeu sa-l binecuvinteze, sa-i dea putere sa spuna fara nici o retinere adevarul, pe orice scena a lumii!

Mariana spunea...

Şi noi tot prin '91 l-am cunoscut mai bine. Ne invitase la ziua lui. A fost minunat! L-am perceput ca un tânăr talentat,cu râvnă pentru Domnul, foarte entuziast. Mi-amintesc că atunci ne împărtăşea despre presiunile care se făceau asupra lui de a participa la concursuri lumeşti de muzică populară...
Anii au trecut, şi iată că azi aduce atâta bucurie şi dor de Cer.
Îmi este dor să îl întâlnesc...Chiar în seara asta mă întreba soţul meu: ,,Când vom merge la el?" Eu am răspuns: ,,Cât de curând!" Abia aştept să putem cânta ca altădată, să ne rugăm, să plângem de dorul de Cer!
Cântarea postată e una din preferatele mele...O ascult foarte des! Am făcut dar de suflet! Cred că a adus bucurie!