luni, 22 martie 2010

Călin are nevoie de noi

clik pe imagine

Nu pot să fiu indiferent, nu pot să trec cu vederea când văd şi aud despre persoane cu probleme în jurul meu. Fiecare dintre noi avem probleme, dar sunt unii dintre semenii noştri, cum este cazul de faţă, despre care am mai amintit al un moment dat aici , ajunşi parcă la capatul puterilor şi trebuie să-i ajutam. Redau în continuare o scrisoare a părinţilor acestui tânăr, pentru ei orice ajutor este binevenit. Fie că faceţi donaţii, fie ca promovaţi cauza, fie că oferiţi sfaturi, căutaţi soluţii, apelaţi la sponsori etc, orice ajutor contează.


Dragii noștri fraţi și surori,

Slăvit să fie Domnul!


Prin mila și nespusa îndurare a Bunului Dumnezeu, fiul nostru Călin a trecut cu bine și de ultima cură de citostatice din programul stabilit inițial. Starea lui e stabilă și se reface, încet, încet, după operația grea pe care a suferit-o și după cele 8 cure de citostatice cu efectele secundare inerente.

În această etapă, urmează să facă un control imagistic (PAT SCAN) la începutul lunii mai în Ungaria care va evalua dacă mai există celule canceroase în corp și, în funcție de rezultatul acestei investigații, medicul curant va hotărî strategia terapeutică viitoare.

Mulțumim tuturor celor care, din dragoste și bunăvoință, ne-ați fost alături cu post și rugăciune în încercarea grea prin care am trecut - și încă mai trecem.

Vă rugăm să-l mai purtați și în continuare în rugăciuni pe Călin și pe Diana, soția lui, care a traversat o perioadă nespus de grea, în care Domnul a întărit-o să-i fie alături cu sprijin fizic și sufletesc, purtând și ea mult din povară și veghindu-l în multele nopți ale suferinței lui.

Ne bucurăm și mulțumim Domnului pentru lucrarea minunată pe care a făcut-o în trupul bolnav al lui Călin și credem cu tărie în desăvârșirea procesului de vindecare. Știm că toate sunt cu putință la Dumnezeu și am înțeles, din mersul evenimentelor, că această încercare nu este spre moarte, ci spre întărirea credinței noastre și spre curățire. Am văzut chiar de la început cum Domnul ne-a călăuzit spre medicii și laboratoarele potrivite, astfel ca boala gravă să fie descoperită în timp util. De asemenea, Domnul a condus mâna medicilor care au operat și, în continuare, a dat medicului curant din Cluj înțelepciune și pricepere să stabilească o schemă de tratament adecvată precum și o afecțiune specială pentru Călin să se preocupe de procurarea tratamentului imunologic extrem de costisitor și dificil de procurat. Am putut observa zi de zi și ceas de ceas intervenția plină de bunătate și iubire a Domnului care ne-a întărit și mai mult încrederea în El.

Din punct de vedere medical, la ora actuală cancerul nu se mai consideră vindecat ci doar remis, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Acest fapt este o cruce și un har totodată, ținându-ne mereu trează conștiința că suntem dependenți de îndurarea și bunătatea lui Dumnezeu în fiecare clipă.

Dorim să mulțumim și fraților care ne-au sprijinit financiar, deși nu am făcut nici un apel până acum.

De această dată, întrucât costul investigației pe care urmează să o facă Călin este destul de mare, și bugetul familiei lui este scăzut, după multe cheltuieli cu boala, rugăm pe cei care pot și doresc să contribuie cu un ajutor financiar, după posibilități. Cei care pot ajuta numai cu rugăciune, să o facă în continuare, pentru că acesta este sprijinul cel mai important.

Domnul să vă răsplătească tuturor și să vă dăruiască bucurie și pace de sfintele sărbători ale Patimilor și Învierii scumpului nostru Mântuitor Iisus Hristos!

Cu mulțumiri și aleasă prețuire,

Violeta și Ionatan Ille


Dăm și conturile bancare ale lui Călin:

CONT IBAN: RO 08 BTRL 0130 1201 2296 27XX - RON

CONT IBAN: RO 88 BTRL 0130 2201 2296 27XX – USD


ILLE CALIN

Banca Transilvania, Filiala Cluj Napoca – CLUJ



25 de comentarii:

Anonim spunea...

am ramas fara cuvinte cand am aflat de Calin,
vreau sa stii,ca am mers la biserica si m-am rugat pt tine si pt familia ta, si o voi face in continuare
dumnezeu sa-ti dea sanatate

Anonim spunea...

suntem alaturi de tine
sper ca toti sa rsapunda afirmativ la solicitarile tale
mi-aduc aminte cu placere de multe momente placute petrecute alaturi de tine si de fam. ta
nu ne-am vazut demult dar sper sa ne vedem curand,
dumnezeu sa-ti dea sanatate

Maria O. spunea...

Sorin,
dupa cum probabil stii, la calin i-a aparut ceva pe piele, un soi de nodul exterior. a fost ieri la un ecograf, a trebuit sa mearga si azi. a rezultat ca e tumora, alt tip decat prima, se pare ca ar fi mai mare si mai grav, si ca e infiltrat intr-o coasta.
a facut si un tomograf. si prima tumora i s-a refacut, si e mai mare decat prima data.

roaga-te si tu pentru el, te rog. pentru starea lui... (zicea un prieten: "cine stie prin ce iad de ganduri si stari trece acum")

multumesc.
si... slavit sa fie Domnul ! si prin asta

Aluna spunea...

toti care simtiti si puteti ...sa fiti alaturi de noi maine (Vinerea mare ...ziua patimilor lui Hristos) in rugaciune si post pentru fratele meu Calin care din nou trece printr-o perioada grea in boala lui.
Calin s-a nascut tocmai in Vinerea mare...

Sorin M. spunea...

"Părinte ceresc, tu ne-ai încredinţat copiii, cărora noi le-am transmis viaţă. Îţi mulţumim pentru copiii, pe care ni i-ai dat. Atât vrem, să fie sănătoşi şi să crească mari. Ne bucurăm că-i avem. Ne bucurăm, să descoperim în ei trăsăturile bune ale caracterelor noastre. Ne bucurăm, să vedem, cum cresc şi se dezvoltă. Vrem să facem totul, ca ei să devină aşa, cum tu ai hotărât din veşnicie. Ajută-ne, să nu supraapreciem, nici să subestimăm calităţile şi forţele copiilor noştri...
Tatăl nostru, care eşti în ceruri, binecuvântează-i pe copiii noştri şi fă, te rugăm, o minune şi frăţiorul nostru Călin, să ne găsim cu toţii, întreaga familie, în veşnicia fericită!
Călin poartă în el mari dorinţe Doamne, vrea să trăiască pentru Tine...ajută-l să treacă peste toate încercările, ajută-l să fie mai puternic decât tot ceea ce încearcă să-l descurajeze...Învaţă-l să iasă în întâmpinatea Ta, căci Tu eşti răspunsul tuturor problememor lui... Acelaş lucru te rugăm şi pentru fr. Ionatan şi sora Violeta părinţii lui... Te rugăm Doamne, Te rugăm.... AMIN!

Beti spunea...

,,Ionatan va roaga sa va rugati pt Calin. sunt in Tm. inca nu au inceput tratam. medicii sunt ingrijorati de viteza cu care creste tumora. s-a facut o comisie, sa vada ce se poate face..."

Mariana spunea...

,,Slăvit să fie Domnul! Dragi fraţi şi surori!
Să ne rugăm acum cu toţii pentru fratele Calin Ille. Este într-o situaţie dificilă. Tumora lui a evoluat cu repeziciune în ultimele două zile. Medicii nu ştiu ce decizie să ia. Fr. Ionatan ne roagă să ne rugăm Domnului să-i înţelepţească pe medici.
Transmite şi altora să afle cât mai mulţi!"

Dragii noştri, mulţi nu îl ştiţi pe Călin...dar ne ştiţi pe noi...Şi apoi, ce mai contează?...O umbră tristă îi dă târcoale acestui tânăr, soţiei lui, familiei, şi nouă celor ce îl cunoaştem...Hai să Îl implorăm pe Dumnezeu să se îndure...

,,Străinule", eu cred din toată inima că te vei ruga...Eu aşa cred! Suntem aparent străini, dar suntem copiii Aceluiaşi Tată...Suntem FRAŢI şi SURORI în EL!
ROAGĂ-TE, fratele meu şi sora mea, pe care nu vă cunosc!

Rugaţi-vă pentru CĂLIN ILLE!!!

Anonim spunea...

Dragi frati si surori,

Probabil ati primit deja pe telefon informatia ca starea lui Calin Ille, bolnav de cancer, s-a inrautatit in ultimele doua zile.

Haideti sa ne rugam pentru el, ca Domnul sa-l intareasca in aceasta incercare si sa-i dea putere, si pentru Diana, sotia lui, ca sa-i poata fi alaturi.

Slavit sa fie Domnul!

Mihai Coste

P.S. Transmite mesajul mai departe.

Anonim spunea...

Calin o sa se faca bine.Ma rugam intr-o seara pentru el.Obisnuiesc ca in fiecare seara inainte de culcare sa aprind o lumanare.In momentul in care ma rugam pt el flacara lumanarii s-a aprins foarte tare.Vreau sa cred ca a fost un semn de la D-zeu.Momente grele o sa mai fie dar important este sa se faca bine.

tutu ionatan spunea...

Vali Ille intra maine dimineata la 9 in 'operatia' de prelevare de celule stem. Vali a fost singurul compatibil cu Calin pt transplant celule stem si de ceva vreme a fost internat pt pregatirea 'operatiei' de maine la Timisoara. Procedura va dura cam 6 ore. Nu cunosc toate detaliile. Ne rugam si rugati-va si voi

Anonim spunea...

Calin Ille se pregateste pentru operatia de transplant de celule stem. Inainte de aceasta operatie este nevoie de cateva puternice cure cu citostatice pentru ca celulele din organism sa fie distruse iar organismul sa poata asimila celulele noi in urma transplantului. Riscuri exista, dar noi stim ca Domnul poate trece dincolo de ele. Sa ne rugam pentru medicii care il vor opera si supraveghea, ca trupul lui Calin sa poata suporta operatia si tratamentele pre- si post-transplant, pentru ca boala lui sa fie inghitita de viata si nu in ultimul rand, sa ne rugam pt Calin si Diana si pt cei apropiati, pt intarirea credintei lor in aceste momente, pt increderea lor in bunatatea lui Dumnezeu. Dati mai departe la cat mai multi acet mesaj.Ana tiber (20.09.2010 23:44

Anonim spunea...

Dragi surori, frați, rude și prieteni,



Cu ajutorul și îngăduința Domnului a sosit pentru Călin vremea transplantului. Pentru cei care nu știți, voi face o scurtă prezentare a ultimelor evenimente.

După ce în săptămâna dinaintea Paștilor s-a descoperit că tumora lui Călin a recidivat, planul terapeutic s-a schimbat și a fost trecut pe linia a doua de tratament cu citostatice foarte agresive care distrug măduva osoasă. Din aceasta cauză necesita transplant medular (de celule stem hematopoetice).

A fost preluat de Clinica de Hematologie – compartimentul Transplant Medular din Timișoara. Chiar după prima cură de citostatice tari, tumora s-a refăcut la câteva zile. S-a încercat cu alte scheme, dar s-a constatat că tumora a devenit chimiorezistentă, adică dădea puțin înapoi și imediat creștea din nou. După 3 luni de tratament se părea că nu este nici un progres și, pe deasupra, spitalizarea prelungită și tratamentele grele l-au slăbit și epuizat fizic.

Bunul Dumnezeu a inspirat pe medici să-l trimită la radioterapie. A început astfel la sfârșitul lunii iulie radioterapia la Cluj care i-a fost foarte binefăcătoare. Curând tumora a scăzut până a dispărut complet în afară și a rămas foarte mică în torace. Condiția fizică s-a restabilit spectaculos. Cel mai bine i-a făcut șederea acasă alături de soția lui și scurtele ieșiri în aer liber de care a fost privat timp de trei luni.

Radioterapia a avut și efecte neplăcute, printre care o esofagită prelungită și dureroasă, dar cu ajutorul Domnului a trecut și aceasta.

De trei săptămâni este reinternat la Timișoara unde a fost pregătit pentru transplant. De joi i s-a pus cateterul și a început cura severă de citostatice pretransplant care durează 7 zile și are ca scop să distrugă toate celulele canceroase și implicit și celulele lui medulare și toate celulele tinere din corp (piele, mucoase, sange). În data de 8 octombrie – vineri – i se vor injecta celulele stem care au fost recoltate de la fratele lui, Vali. După administrarea celulelor, durează o perioadă de câteva săptămâni până ele vor grefa, o perioadă foarte critică în care nu mai are imunitate deloc. Această perioadă este foarte grea, cu multe riscuri, dar ne încredem în Domnul, în bunătatea, îndurarea și atotputernicia Lui, pentru a ieși cu bine și din această nouă etapă.

De vineri seara (1 oct.) Călin a fost izolat în salonul de transplant care va fi locuința lui pentru un timp nedefinit. Aici poate primi scurte vizite din partea soției care-l poate vedea printr-un perete de sticlă și pot comunica la un interfon. Diana s-a stabilit și ea temporar într-un pavilion din curtea spitalului unde sunt găzduite mamele sau soțiile pacienților. Acolo îi gătește zilic și trimite mâncarea care este trecută printr-un cuptor timp de 2 ore. In salon este totul steril și intră doar personal special echipat ca și cosmonauții. Ingrijirea medicală este foarte competentă și impecabilă. Dar procedura în sine are riscuri majore și numeroase complicații posibile după transplant.

De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți în continuare în rugăciune pentru zilele grele care vor urma pentru Călin.

Înainte de intrarea la transplant, Călin a lăsat un mesaj pe facebook – Filipeni 1, 20-30.

Pe de altă parte așteptăm tot în aceste zile să se nască și prima noastră nepoțică, fetița lui Vali și a Ioanei. Ne rugăm Domnului să poarte de grijă ca să se nască în pace și să fie o bucurie pentru părinții ei, pentru bunici, unchi, mătuși și mai ales pentru Domnul.

Aluna a plecat la studii în Cluj și casa ne-a rămas mai goală, lipsită de bucuria prezenței ei. Ne rugăm ca Domnul să o ajute în noua etapă și să o păstreze credincioasă lângă El.



Mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături în calvarul ultimului an, știuți sau neștiuți. Domnul să vă răsplătească tuturor.



Cu prețuire,

Violeta și Ionatan Ille

Miriam spunea...

De azi, 9 martie 2011, Călin Ille s-a mutat din braţele tatălui pământesc în braţele Tatălui Ceresc...

Domnul să îl ierte, să îl primească în corturile Sale veşnice şi să aline Dorul care se va sălăşlui nemilos în sufletele celor care l-au iubit...

Să trăim cu nădejdea revederii!

Slăvit să fie Domnul!

Anonim spunea...

sincere condoleante! si fie ca Dumnezeul mangaierii si a indurarii sa mangaie inimile familiei indoliate si sa umple golul lasat cu multa pace si cu nadejde ca in curand vom fi cu el in cer,in casa Tatalui Ceresc!

Corina spunea...

Vai...nu-mi vine sa cred!De fratele Calin,...acum am vazut...lumanarea aprinsa...
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

dorca spunea...

Draga Calin, ne e asa de dor de tine

Anonim spunea...

Draga Calin, ne e asa de dor de tine

Sorin M. spunea...

Cateva randuri despre viata lui Calin, scrise de parintii lui:

Era în 6 mai 1983, o zi cu cer senin şi zumzet şi flori şi parfum. Ca nişte bulgări de lumină, florile de călin îşi dăruiau podoaba albă, strălucitoare.

Era, totuşi, Vinerea Mare, ziua patimilor Domnului. Într-o vineri ca aceasta, dintr-o iubire nemărginită pentru noi, Domnul suia drumul Golgotei, plătind preţul răscumpărării noastre. În zorii acelei zile de primăvară, Domnul a hotărât să vină în cuibul iubirii noastre mult doritul fiu, pe care l-am numit Călin. Întâia îmbrăţişare mi-a şters toate durerile naşterii şi mi-a umplut sufletul de o bucurie imensă, de multe speranţe şi visuri, după cum lumina şi bucuria apropiatei Învieri a Domnului aveau să aştearnă mângâieri şi speranţe peste amintirea patimii. Strângând la piept micuţa făptură, am lăsat bucuria să-mi inunde sufletul. Dar, deodată, inima mi s-a strâns de un simţământ tainic şi dureros, presimţind că, în vreun fel, cândva, puiul meu va avea parte de o mare suferinţă, pentru că i s-a dat să se nască în ziua Patimilor Domnului....

Sorin M. spunea...

Au trecut anii şi Călin a crescut învăluit în iubirea părinţilor, a bunicilor, a surioarei mai mari, Afina, pentru el ˝Nana˝. A avut o fire blândă, inocentă, caldă, prietenoasă. Zâmbetul era o floare statornică pe buzele lui. De mic copil avea bucuria de a dărui, de a mulţumi pe cei din jur şi încerca mereu să nu supere pe nimeni. Între Călin şi Afina s-a statornicit o iubire duioasă, protectoare din partea surioarei mai mari şi dăruitoare din partea lui Călin. Tot ce avea, împărţea cu Afina şi mai târziu şi cu Vali, fratele mai mic, şi cu Aluna. Am asistat la nenumărate astfel de scene care ne umpleau de bucurie. Pentru că noi, părinţii, eram mult timp la serviciu, Călin a petrecut mereu cu bunicii Valer şi Catiţa care s-au îngrijit atât de creşterea lui fizică, dar mai ales de cea duhovnicească.

Am avut harul să convieţuim într-o familie tradiţională creştină, cu bunici buni şi credincioşi, părinţi şi copii, toţi împreună, într-o atmosferă sfântă de slujire şi închinare lui Dumnezeu în cadrul familiei. Nepoţii - şi mă refer acum la toţi cei 16 nepoţi - , au primit o continuă îndrumare spirituală sănătoasă şi plină de dragoste care i-a ajutat mult să înţeleagă dragostea lui Dumnezeu şi să caute ei înşişi să-L iubească pe Domnul. Sub această îndrumare, Călin şi-a predat viaţa Domnului făcând legământ cu El....

Sorin M. spunea...

Pentru Călin - şi nu numai - bunicul Valer a fost ca un duhovnic căruia i se mărturisea mereu. Îndeosebi în ultimii ani ai vieţii bunicului, pe când Călin era student la Cluj, de câte ori venea acasă, ţinea neapărat să doarmă în cameră cu bunicul şi continuau lungile spovedanii, rugăciuni şi îndemnuri. Şi bunicul l-a iubit tare mult pe Călin.

Şcoala primară a făcut-o la Vladimirescu, în limba germană, iar gimnaziul la Şcoala Germană din Aradu Nou. A continuat studiile la Liceul Elena Ghiba Birta din Arad, secţia chimie biologie. În perioada anilor de liceu a fost implicat în multe activităţi duhovniceşti alături de fraţii tineri, atât în adunarea locală, cât şi în ţară: părtăşie frăţească, poezie, cântare; era un mare iubitor de scenete creştine, pe care le trăia intens.

Odată cu începerea studiilor superioare la Universitatea Tehnică din Cluj, şi-a folosit toate cunoştinţele, priceperea şi dăruirea în utilizarea calculatorului pentru lucrul Domnului. Ne-a fost un real sprijin în editarea revistei Oastea Domnului. A tehnoredactat şi a realizat design-ul revistei Imanuel a tinerilor din Cluj. A ajutat pe mulţi fraţi şi surori în probleme de calculatoare, sacrificând adesea nopţi întregi pentru slujirea altora. Îi era aproape imposibil să refuze pe oricine apela la ajutorul lui. Se lăsa mereu pe sine şi propriile probleme pentru a face bine altora. Împreună cu tinerii din Cluj a participat cu bucurie la întrunirile de părtăşie, rugăciune şi de studiu biblic. În această perioadă de efervescenţă şi creştere spirituală, Dumnezeu a rânduit să o cunoască pe tânăra Diana Pop, care apoi a devenit soţia lui preaiubită, însufleţidu-l, motivându-l şi susuţinându-l în lucrarea Domnului....

Sorin M. spunea...

Dumnezeu a rânduit să aducă pentru Călin ˝Ziua fericirii˝ lui în 29 aprilie 2007, când, alături de Diana Pop, a primit binecuvântarea în faţa sfântului altar pentru o căsnicie care, în puţinii ani petrecuţi împreună, s-a dovedit puternică, statornică şi armonioasă. Diana a fost pentru Călin darul lui Dumnezeu nespus de preţios care i-a însorit zilele, i-a mângâiat şi alinat noaptea lungă şi grea a suferinţei şi, cu o răbdare şi delicateţe cum nu mi-a mai fost dat să văd, a stat continuu la dispoziţia nevoilor lui Călin. Desigur că şi Călin a iubit-o nespus de mult - nici nu poţi să nu iubeşti o astfel de soţie - şi cea mai mare durere a inimii lui a fost că Diana va rămâne singură prea de timpuriu.

După căsătorie, Călin a locuit împreună cu familie socrilor, Traian şi Marioara Pop, care i-au devenit adevăraţi părinţi, arătându-i o iubire aleasă şi, mai ales în timpul greu al încercării, au purtat o bună parte din povara suferinţei lui Călin. Ciprian i-a devenit ca un frate şi cumnata Anca împreună cu nepoţii Darius şi Denisa cei mai dragi prieteni.

După terminarea studiilor universitare şi a masterului, a fost angajat la editura Studia din Cluj, pentru tehnoredactare şi design de cărţi şi reviste. Şi aici a fost foarte iubit şi apreciat de colegi şi mai ales de şeful lui, d-l. Nicu Dragoş, care s-a luptat mult pentru viaţa lui Călin.

Deşi i-a plăcut mult locul de muncă, a avut parte doar 4 luni de el, pentru că în 9 septembrie 2009 i s-a descoperit boala cumplită care în 18 luni l-a adus aici, în acest sicriu....

Sorin M. spunea...

Au fost 18 luni de încercare grea în care tristeţea şi speranţa au mers mereu mână în mână. A suportat tratamente extrem de grele şi a răbdat fără cârtire foarte multă suferinţă, rugându-se, nădăjduind, luptând în speranţa că Domnul va mai îngădui să se vindece şi să rămână alături de soţia lui, Diana, şi de toţi cei care-l iubesc. Oricând i se spunea de un alt tratament dificil care ar mai urma, accepta orice, cu îndelungă răbdare.

Multe uşi ni s-au deschis şi s-au folosit cele mai noi şi costisitoare tratamente existente la ora actuală în lume. În cele 18 luni, de multe ori Călin a fost în stări extrem de critice, ameninţătoare de viaţă, dar a fost scos mereu. Când s-a pus problema transplantului medular, ca ultimă soluţie, fratele lui, Valeriu, şi amândouă surorile: Afina şi Aluna au fost prezente pentru testarea compatibilităţii. Vali, cu care a împărţit aceeaşi cameră timp de 22 ani, s-a dovedit a fi compatibil 100%. N-a ezitat nici o clipă să se supună procedurii - destul de complicate şi riscante - de pregătire şi prelevare de celule stem. Şi era pregătit să îi mai doneze celule chiar acum, în săptămâna aceasta.

Domnul a rânduit să fie îngrijit de cei mai calificaţi medici din România, cu multă afecţiune şi devotament. În mod deosebit, d-na profesor dr. Şerban Marghit nu numai că s-a procupat îndeaproape de tratamentul medical, dar a adăugat şi rugăciunea, ca principal ingredient al tratamentului, încurajându-l mereu să se încreadă în Dumnezeu, care are ultimul cuvânt. Chiar în ziua când i s-a făcut transplantul medular, doamna Profesor a plecat la o Conferinţă la Ierusalim, iar când s-a întors, i-a mărturisit lui Călin şi nouă că s-a rugat în toate bisericile şi mai ales la Sfântul Mormânt pentru Călin. A fost foarte iubit şi de personalul spitalului, de la asistente până la femei de serviciu, pentru purtarea lui bună şi răbdătoare...

Sorin M. spunea...

Despre Diana, scumpa soţie a lui Călin, cuvintele sunt prea sărace să zugrăvească o iubire aşa de frumoasă, de pură, de jertfitoare cum a dovedit Diana. Din prima zi când a fost pronunţat diagnosticul de cancer şi până la ultima respiraţie a lui Călin, iubirea Dianei a fost o pavăză împotriva deznădejdii şi o armă puternică de apărare pentru Călin. Mereu cu zâmbetul duios îi aducea primăvară, speranţă, încurajare, bucurie, chiar dacă sufletul ei sângera de temeri şi extenuare. Din septembrie şi până în decembrie, trei luni, Diana nu a mai ajuns acasă, la Cluj, nici o zi. Mereu printre străini, prin spital, făcând uneori zilnic drumul Sâmbăteni - Timişoara să-şi învioreze soţul suferind. Acum, de la începutul lui ianuarie, când au revenit de la Cluj, şi până azi, la fel Diana n-a mai fost acasă. Am îndrăgit-o cu toţii şi o apreciem foarte mult şi am încercat, pe cât am ştiut şi am putut şi ne-a ajutat Bunul Dumnezeu, să facem astfel ca să nu se simtă străină. Pentru noi, Diana este şi va fi pentru totdeauna fiica noastră preaiubită.

Un inestimabil ajutor pentru Călin şi familiile noastre încercate a fost dragostea şi compasiunea pe care ne-au arătat-o mii de fraţi şi surori din ţară şi diaspora prin rugăciuni, încurajare, cercetare, suport material. Am simţit puternic dragostea lui Dumnezeu exprimată prin această dragoste frăţească. Ea a fost seva care ne-a hrănit şi alinat mereu. Apoi am fost sprijiniţi de mulţi oameni binevoitori: La nivelul comunei noastre, Primăria, Consiliul local şi toate bisericile s-au mobilizat pentru rugăciune şi suport material. Rudele, prietenii, vecinii, consătenii ne-au venit în ajutor fiecare cu ce au putut.

Familia Pralea şi-a pus la dispoziţie casa unde Călin şi Diana au putut locui câteva zile în condiţiile stricte impuse de transplantul medular.

De asemenea, un mare ajutor l-am avut şi din partea personalului medico sanitar. Buna noastră asistentă Simona, cu competenţa pe care i-a dăruit-o Dumnezeu, a preluat şi rezolvat multe din sarcinile mele în această grea perioadă. De asemenea d-na dr. Crişan a fost disponibilă să mă înlocuiască ori de câte ori a fost nevoie. Dragile farmaciste - d-na. Gina şi domnisoara Adina ne-au ajutat cu medicamente şi materiale sanitare de nenumărate ori. D-na dr. Balint a avut bunăvoinţa să-l consulte pe Călin acasă când era nedeplasabil. Asistentele de la Bioclinica, Oli de la Terapie Intensivă, Olimpia Gabor, mătuşile Cristiana şi Tabita, s-au străduit să-i acorde cele mai bune îngrijiri medicale. În multele luni petrecute la spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, am fost sprijiniţi şi slujiţi în multe feluri de fraţii timişoreni, îndeosebi, fam. Oneţ, Vîtcă, Busuioc, Căprar, Rarinca, d-na dr. Lia şi soţul Cosmin, ş.a. În ultimele 2 săptămâni mătuşa Estera i-a fost necontenit la căpătâiul suferinţei.

O mare mângâiere şi întărire pentru Călin a fost timpul petrecut în casa familie Foster, în ultima lună de cumplită suferinţe. Aici a avut confortul emoţional şi spiritual şi îngrijirea cea mai duioasă. Casa familiei Foster s-a deschis şi acum să-l primească pentru ultima dată. Dumnezeu să le răsplătească.

Încercarea cumplit de grea şi lungă prin care am trecut a sudat puternic relaţiile nostre de familie. Afina, Valeriu şi Aluna, alături de cumnata Ioana au alergat şi vegheat mereu să împlinească toate nevoile, au crezut şi s-au rugat neîncetat pentru salvarea lui Călin. Bunul Dumnezeu a rânduit să ne trimită o mare mângâiere prin naşterea nepoatei Roma pe 11 octombrie, fiica lui Valeriu şi a Ioanei, care a adus multă lumină şi bucurie în casa noastră. Într-un scurt răgaz în care boala s-a potolit puţin, nepoţica a fost botezată, naşi fiindu-i Diana şi Călin. Călin s-a ataşat foarte tare de nepoţica lui şi mereu cerea să o vadă....

Sorin M. spunea...

Fiind în spital, când starea lui era ceva mai ameliorată, lucra la site-ul Editurii Traian Dorz, sau ajuta fratelui Lupiţa în lucrul său pentru Domnul.

În ultimele 2-3 săptămâni, Călin a fost cercetat intens de duhul Domnului în conştiinţa lui, şi-a revizuit întreaga viaţă, scotocind să-şi amintească păcate de demult, din copilărie, tot ce-şi amintea şi era îngrijorat să nu fi uitat ceva. Am fost martori mărturisirilor lui sincere şi durute şi rededicării lui puternice pentru slujirea Domnului. În miezul unei nopţi de grea suferinţă, în spitalul din Timişoara, a cerut să se împărtăşească şi a primit multă linişte apoi.

Am sperat şi am luptat cu ardoare. Călin a fost un copil aşa deosebit, şi nu puteam crede că Dumnezeu ni-l va lua. Ne era de aşa mare ajutor în lucrul Domnului, era aşa de iubit de noi toţi. Dar boala lui s-a tot agravat şi a trebuit să înţelegem că Domnul vrea să-l ia acasă. Am avut multe discuţii despre moarte. Era pregătit. Dorea eliberarea. Spunea: e prea greu, nu mai pot. Dar frângerea inimii lui era: Cum să-i spun Dianei că mor? Ce va face Diana fără mine? Într-o altă noapte a recitat strofa "Mă duc să dorm puţin la sânul odihnitor din care sunt/ precum adoarme grâul toamna la sânul caldului pământ" şi m-a rugat să-i cânt toată cântarea. Eram amândoi părinţii lângă el. Ne-a rugat ca, dacă va trece, să-i spunem Dianei că o iubeşte foarte mult şi să le spunem fraţilor că-i iubeşte şi le mulţumeşte pentru rugăciuni şi ajutor.

Călin a trecut prin viaţa aceasta ca o apă lină şi răcoritoare pentru mulţi şi a ajuns acum să se reverse în marele ocean al iubirii divine. Bunul Dumnezeu a rânduit să-i cheme sufletul acasă în dimineaţa de 9 martie, de sărbătoarea celor 40 de mucenici, ca un alt mucenic, al vremurilor noastre. Toţi cei care l-am iubit nespus îl plîngem, căci ne doare despărţirea, dar ne bucurăm şi dăm slavă lui Dumnezeu că l-a ajutat să sfârşească biruitor.

Această participare şi desfăşurare a evenimentului este o dovadă grăitoare că povestea acestei iubiri continuă şi credem că Domnul o va face să rodească pentru Împărăţia cerurilor.

Prin toată această încercare de foc prin care ne-a fost dat să trecem, Dumnezeu ne-a hrănit mereu cu speranţă şi jale, cu dureri şi mângâieri. Pe de o parte mâna Domnului apăsa asupra noastră prin focul ce ardea în trupul fiului nostru preaiubit. Iar pe de alta, dragostea Sa dumnezeiască exprimată prin rugăciunile şi jertfele a mii şi mii de fraţi ne dădea puteri să mai răbdăm.

Cel puţin familia noastră am învăţat din această încercare să ne reconsiderăm priorităţile, să ne cercetăm mai profund relaţia noastră cu Dumnezeu şi să ne legăm mai strâns de El. Acest foc curăţitor ne-a dovedit cât de mult ne iubeşte Dumnezeu şi că El ne-a ales să fim pe veci ai Lui.

A fost măreţ să constatăm câte resurse de dragoste, de rugăciune şi de jertfe a mobilizat Dumnezeu prin mii de fraţi, sute de biserici şi oameni deosebiţi să ne dovedească dragostea Sa nestrămutată în timp ce noi urcam tăcuţi pe Moria, cu îndureratul nostru fiu, care în ziua prăznuirii celor 40 de mucenici s-a adăugat lor chemat fiind la cununa neveştejită şi la viaţa fără de sfârşit, în lumină, cu sfinţii.

cu nestrămutate nădejdi şi dor neţărmurit,

Mama şi Tata

DoarATAT spunea...

Hristos A ÎNVIAT !
~
Am aflat acum o oră, intrând "pe ici pe colo, pe la prieteni" pe Blog !
~
Este o veste tristă, care ne reaminteşte de propriile noastre "pierderi", dar şi propriile noastre Speranţe: desigur, "ACUM" aceşti dragi ai noştri se află "undeva" la Dumnezeu !
Eu sper din tot Sufletul şi pentru Mihaela "mea", "pierdută" la doar 38 de ani. Asta-i spun fetiţei "noastre" (acum de 5 ani şi aproape 3 luni) că MAMA ei, este PE MÂINI BUNE, este îngeraş, este în Ceruri, unde toţi vom purcede, DUPĂ Voia lui Dumnezeu !!!
~
Dumnezeu să-l Odihnească în Pace, pe micuţul Călin !
Dumnezeu să-i întărească ÎN CREDINŢĂ pe părinţii săi, care l-au Iubit şi îl vor IUBI Veşnic !
SLAVĂ lui Dumnezeu !
~
Cornelius, ~,