vineri, 28 noiembrie 2014

Fraţi basarabeni, Romania vă iubeşte şi vă va iubi mereu



Indiferent de numele politicienilor ce vor fi la putere dupa 30 noiembrie, vrem să ştiţi că România vă iubeşte şi vă va iubi mereu.
Cu Dumnezeu înainte, încercaţi fraţi basarabeni!

MERGEŢI la VOT!

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a anunţat că pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Republica Moldova au fost constituite 2.066 de secţii de votare, dintre care 95 peste hotare.

Din cele 95 de secţii din afara ţării, cele mai multe, 25, vor funcţiona în Italia, iar 11 în România, şase în SUA, câte cinci în Federaţia Rusă şi Portugalia şi câte patru în Franţa şi Spania.

Comisia Electorală Centrală a mai anunţat că a adoptat o procedură simplificată pentru cetăţenii moldoveni din diaspora, care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor semna pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale.

Conform Comisiei Electorale Centrale, listele electorale de bază şi cele suplimentare pentru secţiile de votare din afara ţării vor fi completate cu o rubrică nouă care va avea următorul conţinut "Semnez, conform art.53 alin (31) din Codul electoral şi declar pe propria răspundere că mă voi abţine de la votarea multiplă".

Astfel, cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi peste hotare vor semna în lista electorală, în dreptul numelui lor de două ori: iniţial pentru declaraţia prin care se abţin de la votarea multiplă, iar ulterior, pentru faptul înmânării buletinului de vot de către un membru al biroului electoral.

În România vor exista trei noi secţii de votare, după ce la alegerile parlamentare din urmă cu patru ani, din 29 noiembrie 2010, au funcţionat secţii la sediul Ambasadei din Bucureşti, la misiunea consulară din Bucureşti, la Consulatul din Iaşi, la Constanţa, Braşov, Timişoara, Galaţi şi Cluj Napoca.

Cele trei noi secţii de votare vor fi înfiinţate la Suceava, Bacău şi Iaşi.

La Iaşi, pe lângă secţia de votare de la Consulat, va exista o secţie de votare şi la Şcoala "Gheorghe Asachi".

La Suceava este pentru prima dată când se înfiinţează o secţie de votare pentru cetăţenii din Republica Moldova.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, marţi, că solicitarea pentru înfiinţarea acestei secţii a venit din partea Guvernului Republicii Moldova, iar autorităţile sucevene vor asigura logistica pentru înfiinţarea secţiei, dar şi pentru paza şi ordinea în zonă prin intermediul structurilor MAI.

În judeţul Suceava sunt 726 de rezidenţi din Republica Moldova, din care 506 sunt la studii, iar 220 prin căsătorie. Din cei aflaţi la studii, circa 300 sunt studenţi, iar restul sunt liceeni.

sursa: http://www.mediafax.ro

Niciun comentariu: