duminică, 2 noiembrie 2014

„N-am vreme…”


„N-am vreme de asa ceva”, spune omul când i se vorbeste despre sufletul sau si despre Dumnezeu.
De fapt, omul este „foarte ocupat”. De dimineata pana seara, zoreste cu treburile, carora nu le mai da de capăt. Insa, pe langa treburile sale, omul tot mai are vreme si pentru altfel d e lucruri.
Numai pentru un singur lucru nu are vreme, pentru ca nu vrea sa aiba vreme pentru asa ceva. N-are vreme sa chibzuiasca asupra vietii sale si a mantuirii sufletului sau. N-are vreme sa citeasca Biblia, sa se roage, sa citeasca o foaie crestina ori sa mearga acolo une se vesteste Cuvantul lui Dumnezeu. N-are vreme sa se gandeasca macar la moarte.

Nu, n-are vreme fiinca nu vra sa aiba vreme. Dar va trebui sa iba vreme sa moara.
Va trebi sa aiba vreme sa sa se infatiseze la Judecata lui Dumnezeu, ca sa dea socoteala pentru de viata pe care a dus-o.
Iata, ceea ce e cat se poate de sigur si pentru tine, cititorule! Fii incredintat ca si tu va trebui sa ai vreme, ca sa te infatisezi la Judecata lui Dumnezeu. Nu vrei sa gasesti timp acum, ca sa te impaci cu El? Domnul Iisus e gata sa te mantuiasca, daca tu esti gata sa primesti, prin credinta, mantuirea adusa de El.
Fa-ti timp pentru aceasta ca nu cumva, nevoind sa asculti azi glasul vietii, sa fii silit sa asculti maine glasul grozav al mortii si sa fii osandit.

Fa-ti timp:
- pentru a asculta Cuvantul lui Dumnezeu si pentru a te intoarce la El, acum;
- pentru a merge la biserica, la adunare si a citi Biblia;
- pentru rugaciune in fiecare dimineata si vei fi ocrotit ca de un scut pentru a infrunta luptele zilei;
- sa spui un ramas bun plin de dragoste la cei ai casei, cand pleci la lucru si vei vedea ca munca ta va fi mai usoara si inima ta mai inviorata;
- sa arati dragoste fata de cei cu care esti in legatura, cautnd sa-i ajuti, sa-i incurajezi, sa-i mangai in nevoile si greutatile lor;
- sa mergi la un loc cu fratii tai, ca sa asculti Cuvantul lui Dumnezeu, sa canti si sa te rogi, dar fa-ti timp sa te retragi si singur cu Domnul tau si sa ramai necurmat in legatura cu El. astfel te vei intari ca sa tii piept nevoilor zilnice.
Daca trebuie sa-ti faci timp sa mori, de ce nu ti-ai face timp sa traiesti?
-Fa-ti timp azi, poate ca maine nu va mai fi pentru tine timp!

- de Ioan MARINI -

Niciun comentariu: