vineri, 9 noiembrie 2012

Când va fi sfârşitul lumii?

Care sunt semnele sfărșitului lumii?

"În Sfânta Scriptură nu este indicată vreo dată sfârșitului, dar sunt precizate semnele acestuia. În vremurile de pe urmă lumea va fi mai mult iubitoare de arginți decât de Dumnezeu, nu va mai există iubire între oameni, iar credința va fi slabă.
Oamenii vor fi ,,iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie, lipsiți de dragoste, neânduplecați, clevetitori, neânfrânați, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuvincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu…” (II Timotei 3, 2-4).
Dar atâta timp cât pe pământ se va săvărși dumnezeiasca Liturghie, aducându-se Jertfa cea fără de sânge, lumea va mai exista.
Atunci când va înceta slujba în Biserica Ortodoxă, va înceta și existența lumii așa cum o cunoaștem azi."

din "Îndrumar creștin pentru vremurile de azi 
- Convorbiri cu Părintele Ambrozie"
Editura Cartea Ortodoxă - București

 Un monah din Muntii Neamtului,fiind multi ani pastor la oi,umbla cu oile manastirii prin toate poienile din Sihastria. Mergeand cu oile pe munte , a intalnit un sihastru pe care-l cunostea si l-a intrebat :
"Spune-mi, parinte , cand va fi sfarsitul lumii?" 
Cuviosul , oftand din inima , i-a raspuns :
"Parinte Galaction , stii cand va fi sfarsitul lumii? Cand nu va mai fi carare de la vecin la vecin ! Adica atunci cand nu va mai fi dragoste si intelegere crestineasc intre frati , intre rude , intre crestini , intre popoare . Atunci cand nu se vor mai iubi oamenii deloc , cu adevarat va si sfarsitul lumii. Caci fara iubire si fara Dumnezeu , nu pot sa mai traiasca oamenii pe pamanat !"

Niciun comentariu: