joi, 15 iulie 2010

Scrisoare pentru cei ce vor sa se sinucida


( Pentru a asculta nestingheriţi de programul de la OasteaDomnuluiTV
din dreapta blogului, acţionaţi butonul oprit
aflat în colţul din stânga-jos. )

Din păcate, Fata din Nalindamar a hotărât chiar ieri în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Pentru ea cuvintele ce vor urma sunt prea târzii... am iubit acest artist minunat..nu ştiu dacă iubire mai poate trece şi dincolo de sinucidere.

De ce ai ales să te desparţi aşa de cei dragi, de noi şi de Dumnezeu, Mădălina?

Oricare ar fi răspunsul Mădă, băieţelul tău nu-l va înţelege niciodată.

Plâng, pentru că nu mi-ai dat nici măcar posibilitatea să-ţi spun “Dumnezeu să te ierte!”


"Daca ai astfel de ganduri, sa sti fratele meu ca in mare ratacire te afli si diavolul sta ranjind langa tine asteptand cu mare nerabdare sa faci ceea ce ti-ai propus.
In fata ta, sarmanul meu frate sta iadul deschis gata sa te primeasca, in cel mai de jos loc al sau, caci acesta este locul celor care se sinucid.

Sinuciderea este hula impotriva Duhului Sfant – Domnul de Viata Facatorul – si acest pacat dupa cuvantul Mantuitorului nu se va ierta in veac nimanui, iar toti cei ce fac aceasta fapta ingrozotioare ajung la un loc cu Iuda Iscarioteanul.

Adu-ti aminte frate ca despre Iuda a spus Hristos ca-i era mai de folos sa nu se nasca si adu-ti aminte ca spune Sfanta Scriptura ca era stapanit de diavol, al carui sfat l-a ascultat si atunci cand L-a vandut pe Iisus si atunci cand si-a luat viata, spanzurandu-se.

Orice lucru grozav ai fi facut, orice necaz ai, orice boala te chinuieste, orice persoana draga tie a murit, nu ai nici un drept sa te socotesti mai presus de Dumnezeu si stapan al vietii. Viata o ai ca dar de la Dumnezeu, El ti-a dat-o, El o va cere de la tine. Nu ai nici un drept sa-L iei de piept pe Dumnezeu si sa-i ceri socoteala.

Multi amagiti de diavol, cred ca daca se sinucid scapa de necazurile si mizeria acestei vieti. Cata inselaciune! Mai frate, sinuciderea te va arunca in chinuri si mizerii de neinchipuit, la care mintea ta nici macar nu poate sa cugete. Ce vei face atuncea? Caci nici lacrimile, nici rugaciunile nu te vor mai putea ajuta. Si sti de ce ? Pentru ca tu singur ai ales aceasta soarta.

Asculta o povestioara:

Era un om bolnav, care de multa vreme petrecea in suferinta pe pat, multi ani la rand. Si se ruga sarmanul om mereu : Doamne, de ce nu mai iei, ca nu mai rezist !
Intr-o noapte inaintea lui se iveste un inger care-i spune :

- Omule sa sti ca tu suferi acuma pentru pacatele tale si mai de folos iti este sa suferi aici decat dincolo !

- Sfinte ingere dar eu nu mai pot, iata de atatia ani stau pe pat. Atunci ingerul i-a zis

- Ce ai prefera ? Sa mai stai pe pat cativa ani de acum inainte, sau sa mergi in iad 3 minute ?

S-a gandit omul ca trei minute nu e prea mult si va rezista, asa ca a zis cu toata convingerea :

- Decat sa ma mai chinui pe pamant, mai multi ani, mai bine sa stau in iad trei minute. Atunci ingerul i-a luat sufletul si l-a coborat in iad, si l-a lasat acolo in chinuri. Dupa o vreme a venit ingerul la om si omul vazandu-l i-a zis plangand:

- Nu am putut sa ma gandesc ca si ingerii mint !

- De ce spui aceasta, mai omule ?

- Pentru ca mi-ai spus ca ma vei lasa numai trei minute in iad si apoi ma vei lua de aici, si iata ca de cand m-ai lasat tu aici au trecut 100 de ani ! a spus omul, tanguindu-se.

- Sarmane om, tie ti se pare ca au trecut 100 de ani, dar de fapt sa sti ca numai 1 minut a trecut de cand te-am adus si mai ai doua de stat.

- Sfinte ingere de este cu putinta, te rog du-ma inapoi in trup, si voi patimi cu bucurie acolo zeci de ani, sau oricat va vrea Dumnezeu, decat sa mai stau aici macar o singura clipa !

Si a gasit omul mila, si ingerul a intors in trup sarmanul lui suflet, unde a mai petrecut cativa ani, apoi s-a stins in pace mergand la Dumnezeu.

Vezi, mai frate ca nu e chiar cum cugeti dumneata, daca nu rezisti la incercarile care te lupta, cum vei rezista chinurile iadului care nu sunt de un minut, doua sau trei ci pentru vesnicie.

Cere de la Dumnezeu sa-ti lumineze mintea, sa-ti dea putere sa treci prin greutatile vietii acesteia, sa te ajute sa duci o viata bineplacuta Lui ca sa dobandesti Imparatia Lui Dumnezeu.

Noi preotii nu avem voie sa-i pomenim pe sinucigasi la Sfanta Liturghie, nu avem voie sa facem randuiala completa a mormantarii ci numai dupa un ritual foarte restrans si aceasta numai la cei iesiti din minte, nu avem voie sa-l ingropam pe sinucigas in cimitir cu ceilalti crestini nici sa-i ridicam parastas. Toate aceste randuieli le-au lasat Sfintii Parinti pentru noi, ca fiecare sa inteleaga gravitatea acestui pacat.

Daca te lupta astfel de ganduri sa alergi frate la duhovnicul tau, daca nu ai sa te rogi la Dumnezeu si sa iti cauti unul, marturisnd pacatele tale si gandurile care te bantuie si asa vei scapa de ele.

Nu te fa bucurie si batjocura pentru diavol ci fa-te bucurie lui Hristos care nu voieste moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu. Asa ca intoarce-te catre Dumnezeu, ca fiul cel ratacitor si Dumnezeu te va primii cu bucurie, caci mereu asteapta pe fiecare sa se intoarca acasa."


Parintele Ciprian.

Articol preluat de pe site-ul Parohiei Ortodoxe Homorod, jud. Hunedoara

2 comentarii:

Fleur du May spunea...

Stiu ca oamenii se duc in iad daca fac asa...dar daca ne rugam pentru ea, si ii va vedea dumnezeu partile bune, oare nu o va ierta? Nu stiu ce sa mai zic, am plans toata ziua:( offf, sa vedem ce rezultate da ancheta. Poate nu era in toata ratiunea cand a facut asta:(

Fleur du May spunea...

haideti sa ne rugam pentru ea din tot sufletul. Trebuie sa se intample imposibilul. Am incredere in Dumnezeu.