duminică, 27 iunie 2010

Sa nu cedezi!

Sfantul Altar-Homorod Joseni

Cand cei mai multi din jurul nostru au devenit nepasatori fata de Dumnezeu, indiferenti fata de Biserica si iubitori de patimi, intr-un cuvant : numai trupuri (Facere 6,3) iubite frate te chem Sa nu cedezi !

Diavolul poarta o lupta foarte perfida cu cei ce merg pe calea lui Dumnezeu, urmarind sa obtina victorii mici, dar cat mai dese si asa dragul meu te trezesti peste o vreme ingenuncheat de patimi, robit de diavol si afundat in mlastina pacatelor. Si de acolo e tare greu sa iesi. Asa ca dragul meu Sa nu cedezi !

Daca esti slujitor la Sfantul Altar, tine randuiala iubite frate, nu batjocori Sfintele Slujbe, nu le scurta din comoditate, sau din graba, traieste fiecare cuvant ce il rostesti, fi preot adevarat, fi parinte pentru oamenii tai, fi pastorul cel bun pentru turma ta (Ioan cap.10), ca vei da socoteala nu numai pentru cei ai gresit ci si pentru ce puteai sa faci bine si nu ai facut. Predica in primul rand prin viata ta, prin exemplul tau si mai apoi de pe amvon, ca asa vei avea cuvant cu putere multa, nu te fa pricina de sminteala si piatra de poticnire pentru credinciosi. Vrajmasul mult te ispiteste, ori prin cei de aproape ai tai, ori prin neputinte, slabiciuni si boli, ori prin lipsuri sau mandrie..., dar tu Sa nu cedezi !

Daca esti un om simplu insetat dupa Dumnezeu, fratele meu intru Hristos, nu te departa de Biserica, nu te sminti de ce se intampla in jurul tau si nu pleca urechea la gura lumii ci pleaca-ti inima la glasul lui Hristos, deschide poarta sufletului si lasa-L sa intre si sa faca locas acolo impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant. Stai neclintit in valurile acestei vieti si cand simti ca te scufunzi striga : Doamne scapa-ma (Matei 14,30). Nu esti singur pe drumul greu si ingust pe care mergi, mai sunt si altii, strangeti-va laolalta, ca unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, acolo sunt si Eu (Matei 18,20). Cautati si cereti de la Dumnezeu sa va dea povatuitori si indrumatori, duhovnici buni si veti primi.Orice oaie fara pastor se rataceste si o sfasie lupii. Nu cauta modele la televizor si in reviste, caci acolo vei gasi numai nebunii mincinoase (Psalm 39,6), cauta-le in Sfanta Scriptura, in Sinaxare, in icoane si nu vei gresi. Ai ispite? Nu te teme, toti cei ce tanjesc dupa Hristos au. Tu ce crezi ca face vrajmasul, cand vede ca te pierde ? Se tulbura si cauta prin orice mijloace sa te aduca din nou pe drumul cel mare si larg ce duce la pieire, dar tu, fratele meu si sora mea Sa nu cedezi !

Asa sa luminze lumina voastra inaintea oamenilor, ca vazand faptele voastre cele bune sa preamareasca pe Tatal vostru Cel din ceruri (Matei 5,17).


Cu Dragoste, Parintele Ciprian

Articol preluat de pe site-ul Parohiei Ortodoxe Homorod, jud. Hunedoara


Niciun comentariu: