luni, 14 februarie 2011

Bali Cristina Maria, are nevoie de noi!




Bali Cristina Maria
sufera de Tetrapareza spastica (Paralizie cerebrala) detorita lipsei de oxigen de care a suferit la nastere. A venit pe lume in data de 18 noiembrie 2008, la maternitatea din Brasov, iar cumplitul diagnostic i-a fost pus in a treia luna de viata, la Spitalul Clinic de Copii “Victor Gomoiu” din Bucuresti.

Cristina este o fetita vesela si vorbareata. Zambeste toata ziua si striga chemandu-ne sa ne jucam cu ea. Nu se poate juca asemeni unui copil obisnuit. Boala ei o obliga sa ste atot timpul culcata in pozitie orizontala sau pe un plan usor inclinat. Nu sta deloc in fundulet, nu se rostogoleste (nici macar de pe spate pe o parte) iar mainile si le foloseste foarte putin si cu o slaba coordonare.

Cristina poate fi recuperata
In fiecare zi facem cu Cristina 4 sedinte a cate 30 de minute de terapie Vojta. Periodic mergem la Sanatoriul Balneoclimateric de la Busteni unde  facem sedinte de masaj, ergoterapie sau terapa prin joc si tratament cu laser.
Rezultatele nu au intarziat sa apara: fetita noastra isi tine catul foatre bine cand este tinuta in brate in pozitie verticala sau pe burta, nu isi mai tine degetelele mari de la manute stranse in pimnulet ci, desface usor manutele si reuseste uneori sa apuce diverse lucruri si sa le duca la gurita. Dupa  4 luni de chin in care Cristina a fost alimentata exclusiv prin gavaj, cu ajutorul exercitiilor Vojta (pentru masticatie) Cristina se  alimenteaza normal. Acum mesteca si inghite bine, fara sa se mai inece si a luat in greutate. Recuperarea este una lenta dar, fiecare progres, oricat de mic ar fi el, pentru noi parintii este foarte important.

Cristina are sanse de recuperare si va rugam sa ne ajutati pentru ca  mai are nevoie de:

* Programe de recuperare la Institutul  Privat: Peto Andreas Institute of Conductive Education din Ungaria unde  2ore/zi de recuperare costa 48 de euro iar pretul cazarii (fara masa) costa 40 de euro/zi. Cheltuielile pentru o luna (incluzand transportul, terapiea, cazarea, masa  timp de o luna si transportul si sederea pentru 1-2 zile a unei persoane, translator profesionist) se ridica la aprox. 3000 de euro. Am luat legatura cu reprezentantii institutiei care ne asteapta pentru tratament atunci cand avem bani necesari. Pentru a avea rezultate bune este nevoie sa mergem  in Ungaria de 3-4 ori pe an, timp de mai multi ani. Mai multe informatii pe: www.peto.hu
* O bicicleta medical “Motomed” care este conceputa special pentru persoanele cu Paralizie cerebrala. Aceasta este fabricate in Germania. Ea relexeaza si dezvolta muschii mainilor si picioarelor, deblocheaza articulatiile si stimuleaza mersul. Biciclete medicinala poate fi reglata atat pentru copii cat si pentru adulti. Costa 5000 de euro. Mai multe detelii pe www.motomed-medimotion.co.uk

* Un abonament la un bazin de inot pentru copii mici in Brasov.

Aducem in fata dumneavoastra necazul si suferinta noastra, a parintilor, rugandu-ne sa ne sprijiniti si sa ne ajutati. Domnul sa va rasplateasca.

Va rog ca mai întâi să contactaţi telefonic familia, să nu se fi schimbat între timp ceva la conturi.
Va mulţumesc!


Donatii se pot face
In lei, la BRD, sucursala Sinaia IBAN:  
RO60BRDE300SV67145933000   titular Asociatia “Cristina-Azuga”

In lei, la Banca Transilvania, sucursala Sinaia
IBAN:   RO96BTRL03001201T29344XX    titular Bali Liliana

In euro, la Banca Transilvania, sucursala Sinaia
IBAN:   RO71BTRL03004201T29344XX    titular Bali Liliana

Cod SWIFT:   BTRLRO22PHA

Persoane de contact:
Liliana Bali     tel. 0762900292 si e-mail liliana.bali@yahoo.com
Emanuel Bali    tel. 0761455007 si e-mail emanuelbali@yahoo.com
Ne puteti suna in orice zi si la orice ora pentru intrebari si sugesti legate de recuperarea Cristinutei.


Cu pretuire, Liliana si Emanuel Bali


Mai multe detalii aici:
http://www.pentrucristina.ro

Niciun comentariu: