joi, 7 noiembrie 2013

Pacea Domnului Iisus




"
Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante "
( Ioan 14, 27)





Pacea oferita de Domnul Iisus, este o pace "vie", o pace care nu se refera la o anumita absenta a razboiului.
Domnul Iisus ii avertizaza pe Sfintii Apostoli ca vor fi prigoniti pentru numele Lui, prin urmare nu vor avea pacea pe care o ofera lume. Pentru o astfel de pace lumeasca crestinul trebuie sa faca numeroase compromisuri cu pacatul. Domnul Iisus doreste sa ne fereasca de astfel de compromisuri oferindu-ne pacea Lui: "Va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea" Aceasta este pacea la care se refera termenul biblic "salom" si care inseamna o stare in care fiecare om este obiectul dragostei si grijii tuturor si respecta pe celalalt ca pe sine insusi, in care omenirea intreaga este unita intr-o mare si sfanta comunitate.

Cand Domnul Iisus a spus: "Va dau pacea Mea", s-a si dat pe Sine model de slujitor al pacii. Spre acest model trebuie sa tindem cu totii. "Fericiti facatorii de pace ca aceia fii lui Dumnezeu se vor chema" (cf. Matei 5, 9). Pentru a ajunge la aceasta fericire trebuie sa devenim slujitori ai pacii, urmand exemplul dat de Domnul Iisus.
Pacea este unita cu adevarul, cu dreptatea, iar drumul care duce la ea e presarat cu spiniii si cursele vrajmasului diavol, iar lupta pentru a depasi aceste obstacole trebuie sa fie o lupta statornica, iar cel ce lupta trebuie sa fie intarit in Domnul si in puterea Lui, imbracat cu toata armatura lui Dumn ezeu, pentru a putea tine piept, impotriva uneltirilor celui rau. ( cf. Efeseni 6: 10-18)
Avand pacea Domnului Iisus putem infrunta puterile intunericului. Crucea este dovada ca vrajmasul a fost invins, el nu mai are nici o putere asupra noastra atata timp cat noi nu ne lasam ademeniti de promisiunile sale si nu ne complacem in pasivitate crezand ca daca suntem botezati si mai mergem din cand in cand la Biserica este indeajuns pentru a primi pace Domnului Iisus.

" Pace fratilor,
si dragoste impreuna cu credinta,
din partea lui Dumnezeu Tatal,
si din partea Domnului Iisus Hristos"
( Efeseni 6, 24)

Indemnul acesta sa ne ramana intiparit in minte, nu putem avea parte de pacea Domnului Iisus fara o dragoste adevarata si o credinta statornica, vie si lucratoare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://tacereinima.blogspot.com/2009/09/eu-te-iubesc-asa-cum-sunt.html

varga spunea...

poce,,sunt,,o copila al domnului dar ami place foarte mult pocainta,,,