marți, 11 ianuarie 2011

Apel de suflet, cãtre toti cei care vor sã ajute un copil sã nu rãmânã fãrã un picior!

N-a strâns banii pentru protezã si amputarea piciorului bolnav începe sã devinã singura posibilitate, dar si cea mai grea, ca Filip, un copil de 13 ani, din comuna Vetrisoaia, sã poatã trãi mai departe! Cititorii ziarului «Vremea nouã» au aflat de povestea tristã a bãiatului înainte de sãrbãtorile de iarnã, atunci când copilul care viseazã sã devinã într-o zi preot, încã mai sperã ca oamenii buni sã îl ajute sã strângã 8000 de euro, atât cât i-ar fi fost necesar pentru cumpãrarea unei proteze speciale.

În urmã cu aproape 6 luni, Filip era un copil ca oricare altul, bucuros de vacanta de varã, petrecutã în satul natal, Vetrisoaia. Într-o zi, când se întorcea de la bisericã, a simtit o obosealã anume si o durere la un picior, asa cum nu mai avusese niciodatã. Pãrintii l-au dus a doua zi la spital si de aici si pânã la vestea crâncenã cã bãiatul are o tumoare malignã, nu i-a mai despãrtit decât… un set complet de analize. Tot medicii i-au transmis familie cã, în afara amputãrii piciorului, ar mai fi o sansã ca Filip sã îsi pãstreze ambele membre : o proteze în valoare de 8000 de euro. Zadarnic a transmis copilul un mesaj public înduiosãtor pentru cei care ar vrea sã îl ajute sã evite infirmitatea, zadarnice s-au dovedit si lacrimile fierbinti ale mamei, lipsite de orice posibilitãti financiare, cãci.. ajutorul mult sperat n-a venit. A rãmas însã speranta în Dumnezeu si optimismul coplesitor al bãiatului.

Vrea sã trãiascã cu orice pret!

« Eu i-am spus mamei sã nu mai plângã. Si i-am spus si domnului doctor, cã, dacã tãierea piciorului va fi singura posibilitate ca eu sã trãiesc, sã îl taie, cãci nu vreau sã mor”, spune Filip, zâmbind si privindu-si cu drag surioara mai micã. “Eu cred în Dumnezeu, v-am spus cã vreau sã mã fac preot. Am crezut foarte mult cã se poate face ceva cu aceastã protezã si încã mai cred”, adaugã bãiatul.

Nu a mai fost operat pe 21 decembrie, pentru cã nu s-au strâns banii pentru protezã !

De reamintit cã pe 21 decembrie 2010, Filip avea programatã operatia la picior pentru montarea costisitoarei proteze. Din pãcate, conditia ca aceastã planificare sã fie respectatã era ca, între timp, familia sã fi reusit sã strângã cei 8000 de euro, cu care sã cumpere proteza. Initial, Primãria Vetrisoaia, la initiativa primarului Vasile Puiu, a vrut chiar sã garanteze firmei furnizoarea, achitarea în timp a costurilor, însã, dupã o mai atentã cercetare a cadrului legal, s-a constatat cã institutia publicã nu putea sã facã un asemenea gest. Primarul Puiu însã a fost cel care s-a implicat, chiar si în nume personal, foarte mult în acest caz. “Nu am cuvinte sã îi multumesc primarului pentru cât ne-a ajutat. Mereu ne-a gãsit masinã sã ne ducem cu copilul la spital, ne-a ajutat si împreunã cu Consiliu Local cu o sumã de bani, pot sã spun cã a fãcut tot ce se putea. Din pãcate, am fi avut nevoie de mai mult ajutor, dar nu poti face nimic, probabil, din ce nu este scris sã se întâmple», plânge Elena, mama lui Filip.

SOLIDARITATE

Apel de suflet, cãtre toti cei care vor sã ajute un copil sã nu rãmânã fãrã un picior!

Duminicã, Filip va pleca din nou la spital. Mai existã o micã sperantã ca pregãtirile pentru operatie sã fie reluate si, în cele din urmã, proteza sã fie montatã. Dar…. banii, deocamdatã, lipsesc. “Fac un apel cât se poate de omenesc fatã de toti cei care cred cã faptele bune ne salveazã pe toti pânã la urmã: cine poate ajuta acest copil, sã o facã. Mai existã o sansã ca lui sã nu îi fie tãiat piciorul, ci sã i se punã proteza. Mai trebuie sã strângem fonduri. E doar un copil, are numai 13 ani, la asta sã ne gândim… Cine vrea sã îl ajute pe Filip, sã ia legãtura cu familie, cu Primãria, dar chiar si cu mine, în mod personal. Vã rog sã dati în ziar numãrul meu de telefon (0766547531) si sã mã contacteze cei care simt cã pot sã îl ajute pe bãiat. Eu am toatã încrederea cã de data asta putem sã ne mobilizãm mai bine. Cel putin, asa sper. Ei sunt oameni prea sãraci pentru a avea atâtia bani. Si, dacã nici acum nu i se pune proteza, piciorul îi va fi amputat”, a declarat primarul Vetrisoaiei, Vasile Puiu.

Numarul de cont si numele mamei lui Filip:
C.E.C.Bank RO28CECEVS2508.RON0441795
Paduraru Elena
 
(Sursa: Vremea Noua)

Niciun comentariu: