duminică, 29 martie 2009

Oprean Corina, mama a doi copii, are nevoie urgentă de ajutorul nostru

ANUNŢ UMANITAR

Oprean Corina, mama a doi copii din localitatea Deva jud. Hunedoara are urgent nevoie de ajutorul dumneavoastră!
A fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, care i-a rupt un vas de sânge, medicii din Timişoara unde este acum internată în stare gravă îi dau o şansă de 40% pentru a supravieţui, dar spun totodată că îi dau 90% şanse de a supravieţui dacă va face o intervenţie chirurgicală în Germania. Această operaţie nu se poate face în ţară, iar costul estimat este de 100000E.
Deoarece situaţia financiară a familiei nu-i permite plata intervenţiilor medicale, orice sumă din partea dumneavoastră este binevenită.

Pentru donaţii puteti folosi contul:

RAIFFEISEN BANK
Adresa : B-dul Iuliu Maniu nr. 18 , Deva, 2700 - jud Hunedoara
Tel: +40 254 213 911
Fax: +40 254 213 009
Link catre pagina oficiala : www.raiffeisen.ro

Oprean Samuel Cristian

Cont Euro: Cont IBAN: RO47RZBR0000060011138542 Unitate: 28-AGENT.DEVA
Cont Lei: Cont IBAN: RO74RZBR0000060009847665 Unitate: 28-AGENT.DEVA


P.S. Nu ezitaţi să trimiteţi anuţul mai departe şi cât mai repede!
Vă mulţumim!

Iată aici si alte detalii

31 de comentarii:

Ruth Borgfjord spunea...

Multumim pt ajutor. Familia noastra va ramane datoare.

Anonim spunea...

Am dat si eu anuntul mai departe, Dumnezeu sa-i poarte de grija, ma rog pentru ea si familia ei.

Ionela spunea...

O cunosc pe Corina de la farmacia unde lucra, era intodeauna draguta...Doamne ai mila de ea, de sot si de copii

Ionela spunea...

Am dat si eu anuntul mai departe..nu stiu cat poate ajuta un anunt, dar stiu ca pe mine m-a sesibilizat

Fam. Leonte Costica si Mariana spunea...

De când am aflat, am paralizat pur şi simplu...Cunoaştem familia...sunt fraţii noştri în Hristos.
Abia am gemut rugăciunile noastre spre Cerul plin de îndurare al lui Dumnezeu. Azi, plini de îngrijorare, am sunat la o cumnată de-a Corinei...
Ne-am pus din nou pe genunchi şi am scotocit mai adânc în buzunare...

Dragă familie Oprean, să încredinţăm durerile şi îngrijorările Dumnezeului nostru care ştim că poate face minuni.

PS. Rut, ne e dor de tine!

Friendforu spunea...

Va multumesc si eu pentru rugaciunile pe care le indreptati spre Domnul, pentru familia Oprean.

Eu si Sorin speram ca acest anunt sa fie auzit si in ceruri de Dumnezeu si indurarea lui sa fie mare peste aceasta familie.

Anonim spunea...

Astazi de dimineata in drum spre servici, m-am oprit in curtea Bisercii si m-am rugat pentru Corina sa se intoarca sanatoasa la cei doi copii ai sai.
Astept cu nerabdare vesti de sanatate.
Atotputernice Doamne, Tamaduitor al sufletelor si trupurilor, care cobori pe oameni si tot Tu ii ridici, care pedepsesti si vindeci din nou, ai mila de Corina, pentru ca este grav bolnava. Intinde-Ti bratul Tau tamaduitor, si vindeca trupul ei, si ridica-o din patul de suferinta. Goneste duhul de slabiciune din ea si departeaza de la ea durerea, ranile, febra si slabiciunile. Daca are pacate si greseli, iarta-i-le, din dragostea Ta pentru oameni. Dumnezeule ai mila de ceea ce a zidit mana Ta, intru Iisus Hristos, impreuna cu care esti binecuvantat si cu bunul si de viata datatorul Sfantul Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.

Sorin M. spunea...

Amin!

Doctorii tocmai au luat o decizie. Merge in germania. Trebuie neaparat sa strangem banii cat de curand!

Sorin M. spunea...

- HUNEDOREANUL a făcut un prim pas pentru ajutorarea Corinei şi a făcut ieri un apel la cele 14 administraţii locale de municipii şi oraşe din judeţ. Cotidianul nostru le-a propus primarilor să lanseze o campanie de strângere de fonduri în cadrul instituţilor lor şi chiar să extindă această acţiune la nivelul întregii comunităţi pe care o administrează.
Acelaşi mesaj a fost transmis şi Consiliului Judeţean Hunedoara, Prefecturii Hunedoara, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Oficiului Judeţean de Poştă, Cercului Militar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Până ieri, la încheierea ediţiei, mai multe dintre instituţile contactate de HUNEDOREANUL au răspuns cererii lansate şi au promis că vor face tot posibilul să ajute la salvarea Corinei.

http://www.hunedoreanul.ro/comunitate/campanie-contra-cronometru-pentru-salvarea-unei-vieti-4124028

Anonim spunea...

Nu aveti vesti?

Mariana spunea...

Acum cateva clipe am primit acest mail:

Dragii nostri frati,

Slavit sa fie Domnul!

Multumim tuturor celor care ati fost alaturi de familia noastra in aceste momente foarte grele cand viata surorii CORINA OPREAN depinde - omeneste vorbind - de o interventie chirurgicala pe creier, foarte dificila, care nu se poate efectua in tara. Indeosebi rugaciunile staruitoare inaltate spre Domnul, in special cele unite de la ora 23, au fost primite cu bunavointa de Domnul nostru indurator.

Semnele bolii au aparut cu aproximativ o saptamana in urma. Pana atunci Corina a fost o femeia sanatoasa si puternica, de 41 ani, asistent-farmacist de profesie, o sotie si o mama iubitoare, jertfitoare si adanc credincioasa Domnului. Au aparut semne usoare, a fost intrenata la Simeria, apoi starea s-a agravat brusc si a fost mutata la Deva si apoi la Timisoara. S-a pus diagnosticul de tumora cerebrala benigna hemoragica (neurinom - conform examenului RMN din Timisoara). Tumora, in forma de potcoava, are dimensiuni de 4/1,5 cm, este localizata profund in creier - baza craniului - (inconjura nervul trigemen) si nu poate fi abordata prin procedurile posibile tehnic la noi in tara.

Medicii neurochirurgi din Timisoara au luat legatura cu clinici din Germania si s-a obtinut acordul ca sa fie operata acolo. Costul estimativ al operatiei se ridica la minim 35 000 euro, daca operatia va decurge fara complicatii. In cazul unor complicatii, fiecare zi de terapie intensiva ar costa aprox. 1500 euro. De asemenea, trebuie platita salvarea de terapie intensiva cu care trebuie transportata pe distanta de peste 1000 km pana la clinica. Ni s-a spus ca ar fi posibil sa se ridice costurile chiar la 60 000 euro. Desigur aceasta suma este imensa, (intre 1 500 000 000 - 2 500 000 000 lei vechi). Omeneste este aproape imposibil de crezut ca ar putea fi adunata in aceste 10-12 zile cat ar putea fi temporizat cazul. Dar prin indurarea Domnului si compasiunea celor care pot simti ceva din durerea aceasta, s-a strans deja o parte - aproximativ 1/3 din costul minim al operatiei -. Nadajduim ca Dumnezeu va purta de grija sa se adune suma necesara si va lucra astfel ca sa nu fie complicatii prea mari si grele.

Starea actuala a surorii Corina este stabilizata sub tratamentul intensiv si controlat al medicilor neurochirurgi din Timisoara si este pregatita pentru plecarea in Germania in momentul cand suma necesara va fi adunata.

De aceea facem un apel de suflet catre fratii si surorile noastre si, prin ei, si catre alti oameni de bine, sa contribuie cu cat pot da din toata inima si cat mai repede posibil pentru ca banii necesari sa fie adunati la timp. Orice suma, cat de mica, poate ajuta la rezolvarea problemei.

Pentru cei care pot si doresc sa ajute, banii pot fi virati in urmatoarele conturile bancare.

Cont in lei - RO 74 RZBR 0000 0600 0984 7665 Raiffeisen Bank agentia Deva, pe numele Oprean Samuel Cristian

Cont in euro - RO 47 RZBR 0000 0600 1113 8542 – Raiffeisen Bank agentia Deva

Pun in atasament si scrisoarea de accept a medicului neurochirurg din Germania.

Mai ales va rugam sa fiti alaturi de noi in rugaciune ca Bunul Dumnezeu sa se indure, daca este voia Lui, sa pastreze viata si sa redea sanatatea surorii nostre Corina si prin acesata bucuria in familia lor, pentru sotul Samuel si fiicele Cristiana (Kitty) si Monica. Nu intelegem de ce a trebuit sa vina aceasta mare incercare peste noi, dar stim ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul. Dorim sa-L iubim cu intreaga tarie si asteptam izbavirea din mana Lui.

Cu multumiri, rugaciune si nadejdi,

Violeta Ille ( cumnata Corinei, medic de profesie )

Sorin M. spunea...

Am preluat aici cateva mesaje dintr-o postare careia i-am dat din nou intaietate, cu trimitera la la apelul acesta umnitar:

Sorin M. spunea...

Multumesc Laura ( http://savalaura.blogspot.com/ ) de mesajul tau de la comentarii. Am facut ce mi-ai cerut si astept cu mess-ul si telefonul deschis sa ma contactezi.
Iarta-ma ca nu am postat mesajul, nu stiam daca sa las sau nu vizibila adresa ta de mail
Multumesc de implicare!

02 aprilie 2009 08:53


Blogger Laura spunea...

Cu mare drag, Sorine!
Ai procedat cum trebuie desi nu ma deranjeaza ca adresa mea de mail sa fie "publica" :)
Ti-am trimis mesaj si pe gmail si pe yahoo, sper sa ajungi cat de curand sa il citesti.
Numai bine si bunul Dumnezeu sa ne aiba in grija pe toti!

02 aprilie 2009 12:42

Blogger Sorin M. spunea...

Am primit, am luat legatura si am trasmis mai departe...acum asteptam

02 aprilie 2009 13:58
Ştergere

Anonim spunea...

Ieri la Biserica Ortodoxa din Biscariea, Simeria s-a slujit Sfantu Maslu.M-a impersionat foarte mult faptul ca la sfarsitul slujbei preotul paroh din cate am inteles a amintit de cazul doamnei farmaciste Corina, facand apel la cei prezenti sa ramana cateva minute si sa se roage pentru Corina. Am plans cand am vazut ca aproximativ 800 de oameni raman sa-si inalte catre Dumnezeu rugaciunile lor pentru Corina.Acum sunt incredintata ca doamna farmacista se va intoarce cu bine intre cei dragi, pentru ca este iubita de multi oameni.
La sfarsit fiecare au contrubuit financiar, unii mai putin altii mai mult.
Am tinut sa va impartasesc aceste ganduri pentru a vedea ca atunci cand se doreste sa se face ceva, se poate...pentru toate acestea Dumnezeu sa fie laudat.

Sorin M. spunea...

Va multumesc, in numele familiei ca ati preluat anuntul si ca va rugati pentru Corina.
Au mai preluat anuntul pana acum:

- Rodica pe blogul:
http://rodicabotan.blogspot.com/2009/03/anunt-umanitar.html

- Elena pe blogul:
http://uncoltisorderai.blogspot.com/2009/03/anunt-umanitar.html

- axtes (andrei deva)pe blogul:
http://deiudeva.blogspot.com/2009/03/apel-umanitar.html

- Cami Nicoleta pe blogul:
http://constantaro.blogspot.com/

- Iuliana pe blogul:
http://pridvor.blogspot.com/2009/03/anunt-umanitar.html

- Dorin pe blogul:
http://cuvantdedor.blogspot.com/2009/03/oprean-corina-mama-doi-copii-are-nevoie.html

- Dana oe blogul:
http://fiifericit.blogspot.com/2009/04/anunt-umanitar.html

- Ivona pe blogul:
http://nimicnou-ivona.blogspot.com/2009/04/anunt-umanitar.html

- Ramona pe blogul:
http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/04/anunt-umanitar.html

- Doamna preoteasa Natalia, a trecut-o pe Corina in pomelnicul pentru rugăciunea comună:
http://daruindveidobandi.blogspot.com/2009/03/am-intrat-in-doua-jumatate-postului.html

- Ivona pe blogul A.D.H.D. -copii si parinti :
http://adhdcopiisiparinti.blogspot.com/2009/04/anunt-umanitar.html

Ionela spunea...

Ce vesti ne mai dati despre d-na Corina?

Mariana spunea...

Am veşti despre Corina de la cumnata ei!
Mare e Dumnezeu! Situaţia ei este stabilizată, ceea ce înseamnă că transportarea ei la clinica din Germania se va putea face mult mai uşor!
De asemeni, mai sunt necesari încă câţiva bani, şi speră ca săptămâna asta să meargă la clinica la care i se va face zilele acestea programarea.
Îmi mărturisea plină de emoţii cum atâţia oameni au donat din puţinul lor cu atâta dragoste...Se simt atât de iubiţi! A contat şi contează chiar şi o vorbă bună...Au contat şi contează rugăciunile noastre...
Încă mai sunt necesari bani. Să sperăm că se vor strânge în timp util.

Sorin, gestul tău şi implicarea ta este apreciată foarte mult! Continuă să îţi iubeşti aproapele că ştii să o faci foarte bine!

Slăvit să fie Domnul!

Sorin M. spunea...

- Si saptamanlul de opinie si informare al jud. Hunedoara "Replica", a pus umarul la aceasta campanie:

http://www.replicahd.ro/replica_db/index.php?pagerun=2&title=corina_oprean_are_nevoie_de_ajutorul_dum&more=1&c=1&tb=1&pb=1

- Si teo mia pe blogul:
http://miamiau.wordpress.com/2009/04/02/ajutati-o-viata/

Unknown spunea...

De cati bani ar mai fi nevoie? Trebuie sa mai vedem pe unde putem merge sa mai adunam ceva.
Andrei

beti spunea...

Astazi, 21 aprilie, incepand cu ora 11 a.m. (ora Romaniei) Corina Oprean va fi operata in Germania de echipa doctorului Tatagiba, operatie complicata pe creier.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa dea lumina, pricepere si indemanare medicilor care opereaza iar celor apropiati, sotului si fiicelor, putere si credinta neclintita.

Mila Sa iubitoare sa fie asupra noastra a tuturor care venim cu aceasta carere spre Domnul.

˝Doamne, Tu-n necazuri langa noi ramai
Chinurile noastre Tu le-nduri intai,
Ele mai nainte trec prin mana Ta
Si nu-ngadui numai cat putem rabda.

Lacrimile noastre numărate sunt
Tu masori povara sufletului frant
Tu porti mana care taie-n rana grea
Si nu-ngadui numai cat putem rabda.
(Traian Dorz)


Doamne, incredintam toate in grija Ta, cea mai iubitoare!

Cu credinta,
Violeta Ille

Mariana spunea...

Hristos a inviat!
Dimineata am gasit acest mail. Avem vesti despre Corina...Trebuie sa ne unim in rugaciune cei carora ne pasa de ea si de familia ei!

Hristos a inviat!

Draga Mariana, scriu si eu, Violeta cateva randuri despre Corina:

Cu ajutorul Domnului se afla in Spitalul din Tubingen. Maine (astazi!!) 21
aprilie, la ora 11 (ora Romaniei) va incepe operatia. Medicul a spus ca este
dificila si nu stie daca va putea extrage intreaga tumora. Daca nu se va
putea, ar mai fi necesara o a doua operatie peste 2-3 ani.

Ne incredem in Domnul si in puterea Sa pana la capat.

Este mare nevoie de rugaciune in continuare.

Va multumim pentru dragostea voastra,

Violeta

beti spunea...

a intrat in sala pt anestezie/operatia la ora 13.30 aprox, ora ro. inca nu e gata operatia...

beti spunea...

la ora 23 a iesit din operatie

Friendforu spunea...

Slava Domnului e gata operatia, a decurs totul cu succes. Acum o mutau la reanimare, in 2 ore se trezeste.

beti spunea...

transcriu mesajul de la sami: ¨i-am promis ca voi fi la ea cand se trezeste. A vb un dr cu noi si a zis ca au reusit sa scoata toata tumora. Au folosit un endoscop. Vazul si fatza nu vor fi afectate. Doar auzul pe urechea dreapta, putin. Acum e intubata si dr a zis ca mai vine la noi peste o ora. A durat 9,5 ore de cand am dus-o la pregatire, pana a iesit. Alin m-a sustinut foarte mult. Probabil ca vom dormi la etajul 4 pe fotolii, daca nu ne da nimeni afara. Alin a plecat la hotelul nostru sa rezolve sa ne lase sa intram mai tarziu. Apoi se intoarce

Sorin M. spunea...

Multumim Beti de vesti...

P.S. Mesajul lui Beti de mai sus a fost scris aseara la ora 0,14 imediat dupa operatie,eu insa cand am dat acceptul am gresit ceva, am avut insa inspiratie sa-l fi salvat.

Sa ne rugam in continuare penru Corina.

Mariana spunea...

Slavă Domnului!

Am primit şi eu veşti, aceleaşi pe care le-a transmit şi Beti.

Să ne rugăm în continuare pentru recuperarea grabnică a Corinei.

Sorin M. spunea...

Beti ne-a transmis vesti noi despre Corina de la Sami:

"Despre spital pot sa spun ca aici e raiul spitalelor, e totul impecabil, aspect. conditii, servicii, personal, totul…tehnica pt pacienti totul ii perfect nu duci lipsa de nimic.
Corina a mancat si la masa de seara ceva poate mai consistent ca la pranz, nu prea simte cu partea dreapta a fetei dar asta cred ca se va rezolva in cateva zile. Am vorbit si cu profesorul Tatagiba la vizita de seara si este extraordinar de incantat de starea Corinei si de reusita lui. A zis ca la un moment dat isi zicea
no stop, no stop, no stop, more and more and more, pana a scoa toata tumora
a zis ca din partea lui este scoasa toata si este foarte ok. Nici lui nu i-a venit sa creada ce a rezolvat. I-am multumit si i-am zis God bless"

P.S. Spunem si noi cei care am fost alaturi de voi, ca si tine Sami:
Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe d-l doctor Tatagiba si pe toti cei implicati in aceasta grea operatie (anestezist, asistente, oameni de bine)!

Sorin M. spunea...

Nicodata nu-i prea tarziu.
Multumim fr. Diacon Cazacu Gheorghe ca a preluat anuntul si se roaga pentru Corina

http://fratelesuferintei.blogspot.com/2009/04/sfaturi-primite-si-iar-la-semeni.html

P.S. La multi ani parinte!
Sf. Gheorghe al carui nume il purtati si pe care il sarbatorim astazi, sa va dea biruinta in tot ce faceti pentru semeni si Dumnezeu

Sorin M. spunea...

Vesti despre Corina:

"Doctorul Tatagiba ne-a spus in seara asta ca o va tine pana la sfarsitul saptamanii viitoare
Drenajul trebuie tinut o saptamana
si apoi scos. A zis ca va vedea apoi daca poate trai fara el sau trebuie pus permanent
Ma rog din tot sufletul sa nu trebuiasca permanent.
Corina se simte binisor, doctorul e foarte incantat de reusita si in seara asta ne-a spus ca ei sunt very happy. Stiu ca nici el nu credea ca va reusi asemenea performanta...Azi inainte sa ajung eu s-a dus la toaleta cu ajutor apoi s-a spalat putin si s-a intors la pat singura tragand dupa ea stativul cu punga de drenaj." ( Sami)

GHEORGHE CAZACU MASTER spunea...

http://gheorghediacon.blogspot.com/2009/04/oprean-corina-are-nevoie-de-ajutorul.html

http://frategheorghecazacu.blogspot.com/2009/04/oprean-corina-are-nevoie-de-ajutor.html

http://fratelesuferintei.blogspot.com/2009/04/sfaturi-primite-si-iar-la-semeni.html

Anunt! ptr. Corina...

Slavit sa fie Domnul!

Amin...

Anonim spunea...

Dumnezeu să fie slăvit. Și acum după 14 ani. Și până la sfârșitul veacurilor... ! Cu multumiri tuturor, Sam, soțul.