joi, 19 martie 2009

Arma eficientă "pusă la rastel" în timpul războiului crâncen cu diavolul


"S-a dovedit şi se dovedeşte că Oastea Domnului luptă împotriva păcatului şi deschide orizontul unei vieţi noi a credinţei ortodoxe, fiind apreciată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre; dar această "armă eficientă împotriva diavolului" nu mai este întrebuinţată, ci e "pusă la rastel".


Această armă este eficientă atâta timp cât muniţia sa este tezaurul spiritual ortodox; acest tezaur este încredinţat preoţilor şi puţini dintre ei dau Oastei "muniţia tezaurului spiritual ortodox"; "arma" nu este întrebuinţată decât foarte puţin în lupta împotriva păcatului şi de cele mai multe ori este pusă la rastel. Dintre toţi preoţii Bisericii noastre, care sunt tot atâţia comandanţi în luptă cu diavolul, puţini sunt aceia care luptă cu arma eficientă a Oastei Domnului, având reţinere şi chiar neânţelegere pentru ostaşi. Dar ei trebuie să se folosească de această armă, Biserica Ortodoxă trebuie să o întrebuinţeze şi cu ajutorul ostaşilor, lupta împotriva păcatelor va fi mai uşoara.

Dacă ostaşii sunt respinşi, neînţeleşi, marginalizaţi, "arma eficientă a Ortodoxiei împotriva diavolului" poate deveni armă împotriva Bisericii, sunt mullţi din afara Bisericii care abia aşteaptă să smulgă din trupul Bisericii cât mai multe oi fără păstor! Din ostaşi credincioşi cauzei Ortodoxiei, ne vom alege cu luptători împotriva dreptei credinţe..."

- citat din cartea " Oastea Domnului în Biserica Ortodoxă" ed. Medro - Bucuresti; de Pr. Gheorghe Grigore -

Niciun comentariu: